IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Villarejo va cobrar fons reservats per l'Operació Catalunya

L'excomissari ho ha reconegut en una conversa amb una persona de la seva confiança

L'excomissari Villarejo va cobrar molts diners per l'Operació Catalunya | El País

L'excomissari de la policia espanyola José Manuel Villarejo va cobrar grans quantitats de diners de fons reservats del Ministeri d'Interior per obtenir informació sensible sobre dirigents independentistes. Així ho revela una conversa que va mantenir amb una persona de la seva confiança i que ell mateix va gravar al febrer del 2017 poc abans de ser detingut, segons revela 'La Vanguardia'.

Aquesta conversa ha estat analitzada per la unitat d'assumptes interns de la policia que investiga el cas Tàndem sobre l'organització criminal liderada per Villarejo, que es troba en presó preventiva. Villarejo assenyala que el llavors cap d'assumptes interns, Marcelino Martín Blas, era qui tenia els fons reservats.

En la conversa Villarejo explica com rebia els diners. «Marcelino m'ha pagat molta pasta perquè ell era el que manejava la pasta de Catalunya, de l'altre, del tal. Jo que tinc? Doncs fins i tot fotocopiats els bitllets, clar, ens han fotut!», exclama. Més endavant també explica que li deuen uns 50 o 60.000 euros

  

  

Segons l'excomissari, Martín Blas donava els diners sense justificar les despeses i detalla que a ell li donaven bitllets de 500 i 100 euros. Villarejo va entrar a l'anomenada 'policia patriòtica' el 2012 quan Mariano Rajoy acabava d'arribar al govern espanyol. Eugenio Pino era l'home fort a la policia espanyola.

Es publica l'entrevista vetada del rei Joan Carles I
El rei emèrit Joan Carles, assenyalat per les polèmiques gravacions de Villarejo | LA COCTELERA

 

Joan Carles I, objectiu de l'espionatge de Villarejo per al BBVA

Fa uns messos va saltar l'escàndol que el rei emèrit Joan Carles I es trobava entre la llista de noms que va espiar l'excomissari José Manuel Villarejo per encàrrec del BBVA, segons publica 'Moncloa.com'. El digital mostra documents on apareix el nom del monarca entre d'altres objectius de l'espionatge, com el director de l'Oficina econòmica de Moncloa, Miguel Sebastián, l'expresident Felipe González o importants empresaris del grup que, suposadament, es volia fer amb el poder i canviar la cúpula de l'entitat.

L'objectiu de l'espionatge era conèixer si el rei emèrit avalava l'operació. En els documents, es revelen reunions d'empresaris en presència del monarca i l'existència d'una porta falsa a l'habitació del rei a una finca de Toledo.

  • Pots llegir la notícia al complet a: Joan Carles I, objectiu de l'espionatge de Villarejo per al BBVA

Comentaris

envia el comentari