Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Carles Puigdemont en primer pla, amb les ulleres posades i el micròfon davant

S'ajorna la vista pel suplicatori contra Puigdemont, Ponsatí i Comín al Parlament Europeu

La sessió estava prevista pel 7 de desembre i es farà el 14 de gener, si no hi ha més dilacions

Carles Puigdemont en primer pla, amb les ulleres posades i el micròfon davant
Carles Puigdemont, amb Ponsatí i Comín, ha vist com la vista pel seu suplicatori s'ajorna fins al mes de gener. | Cedida

La vista del suplicatori contra Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí al Parlament Europeu s'ha ajornat, segons ha avançat TV3 i ha pogut confirmar l'ACN. La sessió estava prevista pel dilluns 7 de desembre però finalment es farà el 14 de gener, si no hi ha més dilacions. Un endarreriment és un fet habitual en aquest tipus de processos i ho poden sol·licitar els mateixos eurodiputats.

El 16 de novembre passat, Puigdemont, Comín i Ponsatí van presentar una queixa a tots els membres del Comitè d'Afers Legals per haver fusionat el suplicatori en mans del mateix ponent, Angel Dzhambazki. La seva defensa al·legava que els tres estan acusats de delictes diferents i que, per tant, tenen dret a un ponent diferent. Els eurodiputats també van enviar la setmana passada un missatge als membres del comitè per denunciar que el Tribunal Suprem no és l'òrgan competent per jutjar-los i, per tant, tampoc per reclamar el suplicatori.

Aquest diumenge se sabrà qui és el presidenciable de JxCat

Tot plegat, en un dia important per a Junts per Catalunya, el partit que presideix Carles Puigdemont. Els 5.128 afiliats de JxCat escullen aquest cap de setmana el presidenciable de la Generalitat en unes primàries amb dos dirigents que han coincidit al Govern: Damià Calvet i Laura Borràs. El conseller de Territori creu que una majoria de vots el 14-F seria «una victòria més per fer inevitable la república».

La portaveu a Madrid reclama «fer efectiu el compromís» dels partits independentistes, ja sigui amb una majoria de vots o amb una nova majoria absoluta en escons. Així ho han apuntat en declaracions a l'ACN, on també han parlat de la vessant internacional: Calvet vol implicar la UE en els problemes de Catalunya, i Borràs sosté que la «força de l'1-O» no va venir d'Europa sinó de la feina coordinada entre ciutadania i institucions.

Calvet i Borràs representen, en certa mesura, les dues ànimes de JxCat. El conseller —el primer en reclamar unes primàries al partit— és més pragmàtic i se'l veu com un gestor experimentat, tal com destaquen des del seu entorn. Confia que la generació actual assoleixi la independència, i posa el focus en «governar bé».