Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El president de la Generalitat, Quim Torra.

La vista del Tribunal Suprem per abordar la inhabilitació de Torra serà el pròxim 17 de setembre

La sessió tindrà lloc a les 12.00 hores del migdia

El president de la Generalitat, Quim Torra.
El president de la Generalitat Quim Torra va presentar un recurs de cassació contra la sentència | ACN

El president de la Generalitat, Quim Torra, ja coneix el dia i hora de la vista del Tribunal Suprem. Serà el pròxim 17 de setembre a les 12.00 hores del migdia. La sessió servirà per abordar el recurs de cassació de Torra contra la sentència  del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que el condemna  a un any i mig. En una providència d'aquest divendres, l'alt tribunal fixa la data i, d'aquesta manera, rebutja suspendre la vista tal com havia demanat la defensa de Torra.

El Suprem també comunica la composició del tribunal que presidirà el magistrat Andrés Martínez Arrieta i estarà format per Juan Ramón Berdugo, Antonio del Moral, Vicente Magro i Susana Polo. Tres dels membres del tribunal van ser magistrats al judici de l'1-O.

 

La inhabilitació de Quim Torra

A finals del 2019, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va condemnar el president de la Generalitat, Quim Torra, a un any i mig d'inhabilitació  per un delicte de desobediència a les resolucions de la Junta Electoral Central (JEC) que ordenaven retirar els llaços grocs i les pancartes  a favor dels presos independentistes de la façana del Palau de la Generalitat i de la resta d'edificis públics en període electoral. També va establir que havia de pagar 30.000 euros de multa.

La sentència  constatava que la Junta Electoral Central és l'autoritat superior dels presidents autonòmics en matèria electoral, un argument que la defensa de Torra negava. També remarcava la «recalcitrant i reiterada actitud desobedient» del president, sense oblidar-se de «l'ostentació pública» que va fer, diu, de la seva desobediència.

Posteriorment, Quim Torra va presentar un recurs de cassació, que ara el Tribunal Suprem haurà de resoldre. Malgrat això, amb tota probabilitat es confirmarà la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que dicta la seva inhabilitació i, per tant, que el farà deixar ser president de la Generalitat. En les darreres setmanes ja s'havia avançat que la vista es produïria després de l'estiu, un cop passat l'estat d'alarma i les vacances de juliol i agost.