Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Laura Borràs i Carles Puigdemont

El Congrés aprovarà avui el suplicatori contra Laura Borràs

La votació es farà aquest dijous a la Cambra Baixa

Laura Borràs i Carles Puigdemont
Laura Borràs i Carles Puigdemont en una reunió a Waterloo. | ACN

El Congrés dels Diputats  vota aquest dijous, 25 de juny, el suplicatori del Tribunal Suprem perquè la diputada de JxCat, Laura Borràs, perdi la immunitat parlamentària i pugui seure al banc dels acusats de l'alt tribunal. La sol·licitud s'aprovarà amb una sobrada majoria, amb els vots del PSOE, el PP, Vox i C's. Tot plegat, pel cas que l'investiga per un fraccionament de contractes presumptament irregulars que li haurien permès adjudicar-los al seu amic Isaías Herrero mentre era la presidenta de la Institució de les Lletres Catalanes. 

ERC i CUP s'absentaran de la votació

La votació al Congrés torna a evidenciar la divisió interna de l'independentisme, marcat els darrers mesos pels retrets i divergències sobretot entre JxCat i ERC, però amb la CUP també enmig de la polèmica. ERC, CUP i també Bildu preveuen a hores d’ara no participar a la votació del suplicatori del Suprem al Congrés per poder investigar la portaveu de JxCat. Asseguren que aquesta és la posició que genera més consens entre elles, en la línia del que ja van manifestar en motiu de la votació del suplicatori a la Comissió de l’Estatut del Diputat, que el 18 de juny va fer el primer pas per acceptar la petició del Suprem i deixar el futur de Borràs a mans del president de la Sala Segona del Suprem, Manuel Marchena.

Les tres formacions estan en contacte permanent però segons fonts d’ERC i la CUP  per ara aquest és el posicionament que faran al ple del Congrés, que debatrà i votarà el dictamen de la Comissió aquest dijous a porta tancada. Segons apunten, aquesta és la posició que millor encaixa amb els seus plantejaments.

JxCat hi serà i votarà 'no'

Fonts de JxCat han assegurat aquest dimecres que l’única posició «digna» que poden adoptar aquest dijous al ple del Congrés és un ‘no’. Borràs  prendrà la paraula al ple —que debatrà aquest punt a porta tancada— per denunciar el que considera un procediment irregular contra ella, fruit d’una investigació prospectiva de la Guàrdia Civil. 

Ara, asseguren, l’única posició «digna i coherent» és votar ‘no’ al suplicatori del Suprem, perquè «ha quedat demostrat que Borràs no ha comès cap delicte, que aquesta causa és una construcció de la Guàrdia Civil» i «hi ha precedents que el Tribunal Suprem no li oferirà un judici just».