Votar en llitera o des d'una ambulància, algunes de les formes més estranyes d'excercir el dret a vot

Alguns dels votants han optat per accedir als col·legis de forma poc habitual i que han cridat l'atenció de tothom
Gerard Alsina ha votat a Berga amb llitera | Regió 7

 

Les del 21-D són unes eleccions extraordinàries amb tots els sentits. I no només pel context de màxima transcendència política i pel fet que els comicis es celebrin entre setmana, sinó també per les diverses formes amb les quals alguns catalans han decidit accedir als col·legis electorals.

 

Alguns, per exemple, opten per lluir orgullosos la papereta del partit que votarà i d’altres, com és més habitual, opten per conservar el secretisme i votar sense fer pública la seva elecció. Altres, directament destaquen per exercir el seu dret a vot a sobre d’una llitera o per dirigir-se al col·legi amb ambulància.

Un jove vota en llitera

Ho ha fet un jove de Berga, al Berguedà. Gerard Alsina, que està ingressat a l’hospital comarcal Sant Bernabé, ha volgut fer realitat el seu somni de votar en els transcendents comicis i ha demanat als metges una autorització expressa per a poder votar.

 

Segons informa el ‘Regió7’, la Creu Roja de la població en qüestió ha recollit al jove a l’hospital i l’han portat amb llitera fins al col·legi on li pertocava exercir el seu dret a vot. «Hem demanat a la Creu Roja de Berga s'hi oferien el servei de trasllat i ens han dit que sí. L'han vingut a buscar a l'hospital i l'han portat amb la llitera», ha relatat la família.

 

La seva presència, com informa el mitjà en qüestió, ha generat molta expectació, tot i que, el jove «es troba molt cansat», però «molt content de poder votar tal com volia».

Un ancià vota des de l’interior d’una ambulància

És el que ha ocorregut a Terrassa, la quarta ciutat més gran del territori català. Un home hospitalitzat volia exercir, pesi el que pesi, el seu dret a vot. La delicada situació de salut que travessa, però, li impedia accedir al col·legi encara que fos acompanyat per familiars o infermers.

Un home ha votat des de l'interior d'una ambulància a Terrassa | TV3

 

Ha estat aleshores quan s’ha vist una de les imatges més surrealistes de la jornada. La presidenta de mesa i els dos vocals de l’escola França de la localitat barcelonina, s’han aixecat de la taula i s’han dirigit —urna en mà— fins una ambulància, on esperava l´home en qüestió.

 

Les imatges, distribuïdes per TV3, han cridat l’atenció de tothom perquè l’ancià no ha necessitat baixar del vehicle.

🔴 Ara pots rebre els avisos del tall de carreteres al teu correu. Fes clic aquí!

Comentaris