Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de Santiago Abascal al Congrés dels Diputats

VOX anuncia una moció de censura contra Sánchez

Ho ha anunciat avui Santiago Abascal, que ha fet una crida al PP per secundar-la

Imatge de Santiago Abascal al Congrés dels Diputats
VOX anuncia una moció de censura contra Sánchez | Catalunya Diari

El president de VOX, Santiago Abascal, ha anunciat aquest dimecres que el seu grup parlamentari presentarà una moció de censura contra el cap de l'Executiu, Pedro Sánchez, el mes vinent de setembre i ha fet una crida a tots els grups del Congrés a afegir-s'hi: «A tots aquells que creguin que encara som a temps d'evitar que Espanya caigui en la ruïna, la mort i l'opressió».

A més, ha demanat específicament al PP que doni suport a la moció. Tot i això, Abascal no ha perdut l'ocasió per criticar-los: Ha qüestionat que el PP no hagi pres aquesta iniciativa i ha dit que cal evitar «tàctiques polítiques» perquè «els espanyols no poden esperar».

Demana responsabilitats a la Xina i culpa als immigrants il·legals d'arribar infectats

«No queda més remei que anunciar una moció de censura que presentarem el mes de setembre», ha fet patent Abascal en el Ple del Congrés durant el debat sobre el Fons de Reconstrucció europeu.

Abascal ha justificat aquesta decisió assegurant que «si a la tardor no dimiteixen, serem de nou els campions de l'epidèmia i de la ruïna». A més, ha posat les culpes sobre el govern espanyol de la crisi del coronavirus: «Vostès segueixen agreujant el problema amb cada decisió que prenen. Venen a aquesta Càmera perquè els aplaudim un acord ple de mentides, perquè és un rescat».

Alhora, ha volgut culpabilitzar i demanar responsabilitats a la Xina. «Vostè no és el toro que va matar a Manolete. No és culpable de tot. La Xina és culpable. El govern comunista xinès és responsable de la pandèmia a escala mundial. Espanya hauria d'abandonar l'OMS, s'ha d'exigir que la Xina indemnitzi per les seves mentides i les seves ocultacions, s'ha d'impedir que arruïni més la nostra indústria».

També ha tingut paraules per culpar de la crisi a Espanya per l'arribada d'immigrants «infectats» al país per tal d'aprofitar-se de les ajudes socials que el govern atorga. «No han pres cap mesura respecte als temporers estrangers que venien a treballar a Espanya i de cridar a la immigració il·legal a crits, una vertadera invasió silenciada, amb centenars de contagiats que arriben a les nostres costes».