Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

VOX situa Catalunya entre els seus principals objectius

El líder de la formació ultra, Santiago Abascal, preveu aconseguir «molt aviat» diputats al Parlament

VOX confia a entrar al Parlament de Catalunya en les pròximes eleccions
VOX confia a entrar al Parlament de Catalunya en les pròximes eleccions | CatalunyaDiari.cat

 

Després de la inesperada fita de VOX a les eleccions al Parlament d'Andalusia del passat 2 de desembre, en les quals ha entrat amb dotze escons a la cambra autonòmica, la formació de Santiago Abascal ja pensa en el futur, i especialment en Catalunya.

Abascal promet dir «coses que ningú s'atrevia a dir»

En una intervenció l'endemà dels comicis andalusos, en els quals el conflicte català va ser un dels principals temes de debat, Abascal va assegurar que «molt aviat» hi haurà diputats de la formació al Parlament  de Catalunya, «dient coses que ningú s'atrevia a dir». 

En aquest sentit, el president de VOX va posar de manifest que és a Catalunya on més ha crescut el seu partit, que aviat obrirà una seu a la ciutat de Tarragona. «Nosaltres no desembarcarem a Catalunya, ja som a Catalunya. És una part inseparable d'Espanya»,  va defensar el líder de la formació ultradretana, que també va avançar que el seu objectiu és presentar-se a «totes les eleccions» que se celebrin arreu de l'Estat. 

[predef]catalunya-diari-81[/predef]

Miquel Iceta: «Crec que VOX entrarà al Parlament»

La possibilitat de veure diputats de VOX al legislatiu català ja no sembla una idea tan allunyada de la realitat com ara fa uns mesos, i alguns líders polítics catalans ja en parlen de forma oberta. Aquest dimarts, l'actual secretari del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), Miquel Iceta, ha acudit als estudis de RAC 1, per donar el seu punt de vista sobre la victòria amarga de Susana Díaz, i de l'auge de la formació de  Santiago Abascal. 

Miquel Iceta també ha advertit que és molt probable que VOX arribi al Parlament de Catalunya
Miquel Iceta també ha advertit que és molt probable que VOX arribi al Parlament de Catalunya | CatalunyaDiari.cat

 

«Crec que VOX entrarà al Parlament de Catalunya. No es pot descartar. No tenim una Catalunya idíl·lica i monocolor», ha confessat Iceta, que també ha recordat que al nostre país  «hi ha sectors d'extrema dreta i gent que troba en partits extremistes la seva resposta». En aquest sentit, el líder socialista ha assenyalat que caldria analitzar els factors que expliquen la pujada de VOX, com l'independentisme, els EROs o  «l'impacte de la immigració». «Hem d'estar molt atents a les sensibilitats socials», ha advertit polític.