VOX farà una conferència a l’Eurocambra sobre la situació catalana

Els fets han succeït tres dies després que Antonio Tajani, president del Parlament Europeu, vetés un acte similar que havien de realitzar Carles Pugidemont i Quim Torra

VOX demana investigar les caigudes de Carmena «per si hi ha violència de gènere»
VOX farà una conferència a l’Eurocambra sobre la situació catalana | Twitter

Polèmica la Parlament Europeu. El partit d'ultradreta Vox farà una conferència sobre Catalunya a l'Eurocambra el 6 de març. Convidats per Kosma Zlotowski, un eurodiputat polonès de Llei i Justícia del grup euroescèptic dels Conversadors i Reformistes Europeus, el secretari general de Vox Javier Ortega, el portaveu a Catalunya Jorge Buxadé i la vicepresidenta de relacions institucionals a les illes balears, Malena Contestí, faran un acte al Parlament Europeu sota el nom "Catalunya, una regió espanyola", segons ha pogut confirmar l'oficina de l'eurodiputat.

També tenen previst participar l'historiador Jesús Sanz i l'editora en cap d'Intereconomia, Rosa Cuervas. A l'anunci de la convocatòria, Vox acusa al govern català d'haver perpetrat "un cop d'estat" i fan una crida a participar-hi per conèixer "la història real d'Espanya".

Denuncien un «cop d'Estat» a Catalunya

Així les coses, l'acte —el qual rebrà el nom de 'Catalunya, una regió espanyola'— pretén explicar que Espanya viu «un dels moments més controvertits de la seva democràcia des que es va aprovar la Constituació l'any 1978», i denuncia que «hi ha hagut un cop d'Estat en una de les regions espanyoles amb la única inteció de trencar la integritat territorial».

A més, i tal com explica 'ElNacional.cat', l'eurodiputat que ha convidat la formació d'ultradreta ja havia mantingut contacte amb VOX en anteriors ocasions. Un exemple d'això és la visita que va realitzar el partit liderat per Santiago Abascal a Melilla, on van llançar la proposta de construir un mur de formigó a tall de substitució de la tanca que separa aquesta ciutat del Marroc.

L’Eurocambra va vetar Torra i Puigdemont

La notícia s’ha fet pública tres dies després que el mateix organisme vetés la conferència que tenien previst realitzar Carles Puigdemont i Quim Torra a l’Eurocambra aquest mateix dilluns. En aquesta ocasió, van al·legar que el simposi sobre «drets fonamentals» que havien de dur a terme l’expresident de la Generalitat i el seu successor podia suposar una «amenaça per mantenir l’ordre públic a les dependències del parlament».


Comentaris

envia el comentari