URGENT

🚨 Dos morts i diversos ferits en un atropellament massiu a Alemanya

Vox convocarà manifestacions amb cotxe contra el govern espanyol a diverses ciutats

Abascal carrega contra Iglesias i torna a demanar a l’executiu que «pagui les nòmines i marxi»

Santiago Abascal, líder de VOX, en una roda de premsa a Estrasbug, el 14 de gener del 2020
Santiago Abascal, líder de VOX, en una imatge d'arxiu. | ACN

El president de Vox, Santiago Abascal, ha posat aquest dimecres sobre la taula la possibilitat de presentar una moció de censura contra el govern de Pedro Sánchez. No és la primera insinuació d'Abascal el respecte, però el que sí que ha sorprès de valent és el fet que convocarà manifestacions amb cotxe a totes les grans ciutats d'Espanya. Així ho ha anunciat Abascal des de la tribuna del Congrés, des d'on ha reptat Pedro Sánchez a prohibir-les.

Abascal, molt dur contra Iglesias

En el debat al Congrés per a una nova pròrroga de l'estat d'alarma, Abascal ha centrat bona part del seu discurs a censurar les «ànsies comunistes» del vicepresident segon del govern, Pablo Iglesias, i a carregar contra Sánchez per la seva gestió de la crisi del coronavirus. Per això, ha anunciat que no descarta la possibilitat de presentar una moció de censura contra l'executiu si no ho fa el PP i així desemmascarar els diputats que estan disposats a donar suport a la continuïtat «d'aquest Govern ruïnós que està destruendo el país».

El líder de Vox ha culpat directament l'executiu d'haver provocat «més morts» per covid-19 dels que hi hagués hagut «amb una gestió raonable» i ha lamentat a més que els membres del Consell de Ministres hagin estat «més preocupats» en «amagar» els morts que en alertar la població dels perills de la pandèmia.

Creu que Sánchez està disposat a «qualsevol cosa» per tal de mantenir-se en el poder

Abascal ha personalitzat aquestes crítiques en el líder d'Unides Podem, Pablo Iglesias, que «es va erigir» en responsable de les residències de gent gran i per tant a qui culpa de l'«horror» patit en els geriàtrics, amb milers de persones mortes i treballadors sense les mesures de seguretat necessàries. «Afronti la seva responsabilitat davant les famílies, els espanyols i els jutges», ha reivindicat.

Tot i que ha reconegut que Sánchez «no arriba» al nivell de censura dirigit a Iglesias, sí que ha lamentat que el president estigui disposat a «qualsevol cosa» per tal de mantenir-se en el poder, «aferrant-se» a més a l'estat d'alarma i amenaçant l'oposició amb les conseqüències de no aprovar-lo.


Comentaris

envia el comentari