L'ultimàtum de VOX després de la nit de protestes i foc a Catalunya

El partit de Santiago Abascal ha demanat al Congrés que s'activi l'estat d'excepció pels disturbis

Espinosa de los Monteros, Santiago Abascal i Rocio Monasterio
VOX ha emès una missiva en què demanen que es convoqui la Diputació Permanent per declarar l'estat d'excepció a Catalunya | Flickr - Vox

VOX ha registrat aquest dimecres un escrit a la Mesa del Congrés en què demana que es convoqui la Diputació Permanent per iniciar els tràmits de la declaració de l'estat d'excepció, previst a l'article 116 de la Constitució. Segons la formació de Santiago Abascal, és «l'única resposta» de l'estat de dret per restablir la pacífica i normal convivència i regularitat dels serveis públics essencials a Catalunya, «garantint la seguretat, la integritat i la vida de les persones». VOX considera que aplicar la llei de seguretat nacional és ja insuficient i inadequat tenint en compte la «situació extrema».

No podria durar més de 30 dies 

Tot i la situació de dissolució de les Corts, VOX defensa que la Diputació Permanent la pot autoritzar. Concretament, l'article 116 de la Constitució estableix que l'estat d'excepció serà declarat pel govern espanyol a través d'un decret acordat pel Consell de Ministres prèvia autorització del Congrés. I concreta que la duració no podrà excedir de trenta dies, prorrogables per un termini igual.

Segons VOX, la situació de «greu alteració de l'ordre públic i constitucional» a Catalunya s'ha incrementat exponencialment en les darreres hores. La formació assegura que avui hi ha una situació en què l'estat de dret i la seguretat, la integritat i la vida de les persones d'aquest territori es troben en un «greu risc» pels atacs que s'estan produint per «grups organitzats i animats des d'institucions públiques catalanes».

També et pot interessar...


Comentaris
Elvira
Todo lo que paso ayer en Cataluña era gente infiltrada de Vox los catalaned no tenemos tanta mala leche emos sido y somos gente pacifica en un video tengo como un policia ha cia el fuego
Voz
Soy ciudadano catalán y nunca me he sentido tan vulnerable viendo a la policía dar porrazos sin mirar a quien da. Ya sean abuelos, personas pacíficas o un cdr. Simplemente golpean por ser catalán. Así es imposible sentirse español. Visca la terra.
Monica
1000 botifarres per Vox
Prome
Los independentistas estáis ciegos o directamente no veis porque o queréis!! En las manifestaciones no hay grupos de Vox sois los cdr los que estáis hundiendo Cataluña. Difundís mentiras (como el vídeo del policía echando una valla al fuego para q no se propague y vosotros decís que es para avivarlo..) sois realmente capaces de creeros vuestras propias mentiras? Al principio pedíais un referéndum y tanto gente que iba a votar si como la que no se podían juntar en colegios electorales con banderas catalanas y españolas. Y miraros ahora... lo habéis perdido todo... les habéis dado la razón en todo al gobierno central. Es una vergüenza lo que estáis haciendo haciendo.
Eva
Como se nota que no has ido en tu vida a ninguna manifestación para defendre injustícia y nuestros derechos, la policia nacional i los mossos estan comprados y si ellos y otros manifestants incluso manifestants de partides infiltrados como vox... Los manifestants catalanes solo buscamos justicia real, no dictadura.... Visca terra lliure
bastet
Que dolenta és la tecnologia que deixa filmar els qui de veritat munten el merder, oi? No hay peor ciego que el que no quiere ver!
Lola
No hi ha pitjor ignorancia que la vocacional.l' ignorancia insulta, descalifica i es distingeis per la prepotencia testicular...que lamentable!.per aixo volem marxar!
Visca Catalunya
Jo es que d’aquests nostalgics del régimen franquista no vull ni opinar , son escòris com tots els seus seguidors , militants i votants, Garrulos ( que sois unos garrulos )molt parle de puigdemon , quan el porc del smith es un fugitiu de la justicia. Jo no sé si aquest q opinen del que no tenen ni punyetera idea de res. O es que els hi han menjat el poc cervell que tenen... tot el puto dia posant-se la Constitución a la boca Per lo que els hi convé . perquè no parlen de que hi ha un article a La Constitucio que diu que tothom té dret a un vivenda digna? , Fora de Catalunya , no us volen aquí ! Quedeu-vos amb Espanya , us la donen tota, jo no la vull ni en pintura. Colla de dropos!
Catalanufo
Jaajaaa, aço esta de maravella. Fent es país una merda y no pasa res, con som dels nostres no pasa res. Quina pena de Cataluya, tint en cor malferit per culpa de aques cáncer que es el separatisme
Angels
Pero esta gente de vox, de dónde han salido? O es k estaban camuflados, señores, váyanse, sobran
Lola
Estan desitjant començar la "reconquista", i si, estaven camuflats desde el 78 perque avans eren Fuerza nueva, guerrilleros de cristo rey etc.pero per art de magia al 78 varen convertirse en " democrates" descafeinats pero saben que tenen els jutges a la butxaca ara han deixat de fer comèdia i surten de caceria amb els seus amics de ciudadanos que son els que ara fan la comedia democratica.mentrestant per ells Catalunya es: "la mate porque era mia", divide i venceras.

envia el comentari