Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Espinosa de los Monteros, Santiago Abascal i Rocio Monasterio

L'ultimàtum de VOX després de la nit de protestes i foc a Catalunya

El partit de Santiago Abascal ha demanat al Congrés que s'activi l'estat d'excepció pels disturbis

Espinosa de los Monteros, Santiago Abascal i Rocio Monasterio
VOX ha emès una missiva en què demanen que es convoqui la Diputació Permanent per declarar l'estat d'excepció a Catalunya | Flickr - Vox

VOX  ha registrat aquest dimecres un escrit a la Mesa del Congrés en què demana que es convoqui la Diputació Permanent per iniciar els tràmits de la declaració de l'estat d'excepció, previst a l'article 116 de la Constitució. Segons la formació de Santiago Abascal, és «l'única resposta» de l'estat de dret per restablir la pacífica i normal convivència i regularitat dels serveis públics essencials a Catalunya, «garantint la seguretat, la integritat i la vida de les persones». VOX considera que aplicar la llei de seguretat nacional és ja insuficient i inadequat tenint en compte la «situació extrema».

No podria durar més de 30 dies 

Tot i la situació de dissolució de les Corts, VOX defensa que la Diputació Permanent la pot autoritzar. Concretament, l'article 116 de la Constitució estableix que l'estat d'excepció serà declarat pel govern espanyol a través d'un decret acordat pel Consell de Ministres  prèvia autorització del Congrés. I concreta que la duració no podrà excedir de trenta dies, prorrogables per un termini igual.

[predef]newsletter-catalunyadiari-general-351[/predef]

Segons VOX, la situació de «greu alteració de l'ordre públic i constitucional» a Catalunya s'ha incrementat exponencialment en les darreres hores. La formació assegura que avui hi ha una situació en què l'estat de dret i la seguretat, la integritat i la vida de les persones d'aquest territori es troben en un «greu risc» pels atacs que s'estan produint per «grups organitzats i animats des d'institucions públiques catalanes».

També et pot interessar...