rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

SORTEIG:

🥑 Guanya un completíssim lot de productes ECO BonPreu! És molt fàcil!

VOX denuncia la Generalitat pel cens electoral de l'1-O

Segons un informe s'haurien vulnerat els requisits marcats per la normativa de Protecció de Dades
Imatge de la façana del Palau de la Generalitat | CatalunyaDiari.cat

 

El partit d'ultradreta VOX ha decidit denunciar la Generalitat de Catalunya davant l'Agència Espanyola de Protecció de Dades «per haver comès possibles infraccions de la Llei Orgànica de Protecció de Dades, concretament als quals es refereixen els articles 44.3.b, 44.3.d, 44.4.b i l'article 46» en l'elaboració del cens electoral pel referèndum de l'1 d'octubre.

 

Segons han informat en una nota, la formació presenta la denúncia després d'estudiar un informe policial remès al Jutjat d'Instrucció número 13 de Barcelona i firmat pel comissari de la Brigada Provincial d'Informació de Barcelona, que apunta que per elaborar el cens universal s'haurien vulnerat els requisits marcats per la normativa de Protecció de Dades.

Una utilització fraudulenta de les dades

La denúncia ha estat presentada aquest dimarts pel líder del partit, Santiago Abascal, i els seus advocats. Un dels lletrats de VOX, Ricardo Chamorro, ha explicat que «se senten en l'obligació de denunciar» aquests fets, ja que la Generalitat, que en aquell moment presidia Carles Puigdemont, «té en el seu poder milions de dades dels catalans que es podrien haver utilitzat de forma arbitrària cap a un interès clarament rupturista amb el marc constitucional, creant un cens il·legal i sol·licitant dades a través de cessions il·legals».

 

En el mateix escrit, VOX recorda que ja havia informat d'un possible ús fraudulent de les dades dels catalans per part de la Generalitat i dels Ajuntaments en la denúncia que va presentar contra el referèndum del 9 de novembre de 2014 i en la denúncia contra l'exsenador d'ERC, Santi Vidal.

Es va querellar contra Quim Torra pels seus tuits

El partit d'ultradreta VOX, acusació particular en la causa principal contra els dirigents del referèndum de l'1 d'octubre i el procés que instrueix al Tribunal Suprem, també va presentar una querella contra Quim Torra al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

 

Segons el partit polític, les piulades que el president de la Generalitat va fer entre 2011 i 2014 i els articles d'opinió que va publicar a la premsa contra els espanyols podrien ser constitutius d'un delicte d'odi. «Els espanyols només saben espoliar», o «vivim ocupats pels espanyols des de 1714», són algunes de les piulades a les quals es refereixen.

 

A més, la formació va explicar en la seva querella que Torra també podria estar cometent els delictes de conspiració per a la rebel·lió i el d'encobriment. Entenen que el primer estaria constituït per les manifestacions a favor de la separació entre Catalunya i Espanya i el segon pel seu suport a Carles Puigdemont.

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris