VOX, en un discurs davant els estudis de TV3: «Ha estat una màquina de guerra»

La formació d'ultradreta ha mostrat el seu ferm compromís de tancar la televisió pública catalana si arriben a governar l'Estat

Míting de Vox, any 2020.
VOX, en un discurs sobre els estudis de TV3: «Ha estat una màquina de guerra» | Europa Press.

El cap de llista de Vox per Barcelona, Ignacio Garriga, ha expressat aquest dimecres el «compromís» del partit d'ultradreta per tancar TV3 si arriben a governar a l'Estat. «Considerem que ha estat una maquinària i una propaganda de guerra i el portaveu del cop separatista», ha afirmat Garriga des de davant els estudis de la televisió pública, a Sant Joan Despí

«TV3 ha suposat un malbaratament intolerable i inadmissible»

Segons Vox, els diners de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals —CCMA— han de ser destinats a «coses importants» i a «famílies que ho estan passant malament», ja que TV3 només ha generat «odi i confrontació» i és una «guingueta» dels polítics independentistes.

«Està sobradament demostrat que TV3 no ha estat neutral i ha suposat un malbaratament intolerable i inadmissible», ha afegit. Vox xifra la despesa anual dels mitjans de la CCMA en més de 308 milions d'euros. 

També preveuen tancar Catalunya Ràdio i deixar de subvencionar Rac1

La proposta de la formació també preveu el tancament de Catalunya Ràdio i la retirada de subvencions públiques a Rac1. «Lluitarem en contra de tots aquells mitjans públics teledirigits per polítics», ha expressat, mostrant-se partidari també de la clausura de totes les televisions autonòmiques, no només de TV3.

Garriga també ha denunciat, durant la breu intervenció que ha realitzat davant els estudis de TV3, la «passivitat» del PP i el PSOE, qui considera «corresponsables» de permetre l'existència d'aquest «altaveu de manipulació». Segons ell, s'hauria d'haver aprofitat l'aplicació del 155 per intervenir la televisió pública. «Han aplicat un 155 malament, tebi», ha reblat.

El Suprem rebutja suspendre el debat de RTVE

D'altra banda, el Tribunal Supremha rebutjat suspendre cautelarment el debat a quatre de RTVE abans d'estudiar el recurs de Vox, que havia reclamat la suspensió «cautelaríssima» de l'acord de la Junta Electoral Central al respecte. El tribunal tramitarà ara la mesura sol·licitada pel partit ultradretà com a cautelar ordinària, donant un termini a les parts per pronunciar-se sobre la suspensió. 

La JEC va acordar l'11 d'abril avalar la decisió de RTVE de proposar un debat a quatre el 22 d'abril, deixant fora Vox. La sala entén que la interpretació de la junta en aquesta qüestió és «perfectament raonable», ja que es basa en la instrucció de la mateixa junta del 2015 d'interpretació de l'article 66 de la Llei de règim electoral.

 


Comentaris

envia el comentari