Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

VOX dispara les expectatives de vot i entraria al Congrés amb 45 diputats

Segons una enquesta d''El Mundo', Pedro Sánchez hauria de deixar la presidència per la suma dels diputats dels partits de dretes

VOX dispararia els seus resultats si es celebressin les eleccions espanyoles
VOX dispararia els seus resultats si es celebressin les eleccions espanyoles | Cedida

 

L’entrada de VOX al Parlament andalús continua disparant les expectatives del partit d’ultradreta en unes eventuals eleccions espanyoles. Segons una enquesta d’El Mundo, si es fessin ara,  Santiago Abascal podria recollir fins a un 13% dels vots i podria entrar al Congrés amb 45 diputats. Tot i que  les eleccions les guanyaria el PSOE hauria de deixar la Moncloa per la suma de les dretes.

La formació encapçalada per Pedro Sánchez seria la primera força amb entre 92 i 96 diputats. Estaria clarament posicionada per sobre del PP, que quedaria segon entre 70 i 74 escons, i de Ciutadans, que seria tercer i obtindria entre 66 i 70 diputats.

Majoria absoluta de dretes

L’entrada de VOX entre 43 i 45 diputats faria que els tres partits de dreta sumessin majoria absoluta en tots els escenaris que pronostica l’enquesta. El motiu és que si bé els socialistes recuperarien part del terreny perdut els últims anys, el seu soci principal s’enfonsaria: Podemos aconseguiria només entre 45 i 47 diputats.

Amb aquestes xifres, Sánchez no podria repetir a la Moncloa ni tan sols comptant amb els vots de tots els partits bascos, catalans i gallecs.

Primera seu de VOX a Catalunya, situada a la ciutat de Tarragona
Primera seu de VOX a Catalunya, situada a la ciutat de Tarragona | Cedida

 

Catalunya un dels principals objectius de VOX

En una intervenció l'endemà dels comicis andalusos, en els quals el conflicte català va ser un dels principals temes de debat, Abascal va assegurar que «molt aviat» hi haurà diputats de la formació al Parlament  de Catalunya, «dient coses que ningú s'atrevia a dir». 

En aquest sentit, el president de VOX va posar de manifest que és a Catalunya on més ha crescut el seu partit, que ja ha obert una seu a la ciutat de Tarragona situada al Bulevard bus, ubicat al carrer Higini Anglès.

«Nosaltres no desembarcarem a Catalunya, ja som a Catalunya. És una part inseparable d'Espanya»,  va defensar el líder de la formació ultradretana, que també va avançar que el seu objectiu és presentar-se a «totes les eleccions» que se celebrin arreu de l'Estat.