Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'arxiu de Santiago Abascal

VOX, sobre Torra: «Si se l'ha de treure del càrrec emmanillat per la Guàrdia Civil, s'haurà de fer»

Ortega Smith ha aprofitat l'acte d'inauguració de la nova seu a Barcelona per carregar contra Torra, Sánchez i C's

VOX ha inaugurat aquest dissabte la seva nova seu a Barcelona enmig d'una forta presència policial que ha bloquejat els accessos a la zona, al carrer del Camp, en ple barri de la Bonanova. El secretari general de la formació, Javier Ortega Smith, ha estat l'estrella de l'acte amb un discurs incendiari que ha titllat el president Torra de «xenòfob, racista i delinqüent».

«Que segueixi en el poder és vergonyós. El president d'una comunitat autònoma en rebel·lió decideix no complir la llei ni la sentència dels tribunals», ha lamentat Ortega Smith. «Confio que les querelles acabin amb una execució forçosa de la sentència. I si se l'ha de treure emmanillat per una parella de la Guàrdia Civil, s'haurà de fer», ha apuntat el secretari general de VOX, que també ha carregat contra Pedro Sánchez per mantenir la reunió amb Torra: «És còmplice polític d'aquest cop d'Estat».

«Que un president d'una comunitat autònoma estigui en rebel·lió és gravíssim, però encara ho és més que  un president del govern d'Espanya el legitimi i l'empari», ha insistit Ortega Smith en la seva crítica frontal contra Pedro Sánchez. «Rebent-lo es converteix en cooperador necessari i còmplice polític. Per tant, no es mereix ser president d'Espanya qui no està disposat a fer que es compleixin les lleis al nostre país», ha sentenciat el secretari general de VOX, que ha avançat que la formació d'ultradreta és presentarà a les quatre demarcacions catalanes en les properes eleccions al Parlament «i aconseguirem representació a la cambra catalana».

«Ciutadans no és de fiar»

Sobre la proposta incipient de C's de presentar una 'llista unitària constitucionalista' a Catalunya, VOX ha tancat la porta de bat a bat: «No són de fiar», ha reflexionat en veu alta Ortega Smith. «Quan han tingut l'oportunitat de guanyar unes eleccions no han presentat candidatura i han sortit corrents cap al caloret del Congrés dels Diputats», ha recordat el secretari general de VOX, en una crítica velada a Inés Arrimadas.

«No volem estar al costat de qui a les primeres de canvi els hi tremolen les cames i son incapaços d'il·legalitzar els partits colpistes, aplicar un 155 contundent o tancar TV3», ha enumerat Ortega Smith. «Catalunya Suma seria una coalició de perdedors. Que no ens esperin», ha afegit el diputat de VOX per Barcelona Ignacio Garriga. «Només tenen por de perdre la butaca. És una coalició que no està en la línia de desmuntar els xiringuitos de les autonomies, autèntica base de les desigualtats», ha continuat Garriga, que considera que «estem en un moment determinant per a Catalunya».

«Hem d'explicar a tots i cada un dels llocs què representa VOX i quins ideals tenim que no són altres que defensar la unitat d'Espanya i la unitat nacional», ha precisat el diputat de VOX. «Catalunya és la comunitat autònoma que té més pressió fiscal i que té segrestada l'educació en mans de colpistes. Hem de recuperar d'una vegada la Catalunya que ens han pres», ha conclòs Garriga. L'acte de VOX ha finalitzat amb un brindis amb vi –etiquetat per a l'ocasió amb el logo de VOX- i amb els assistents dempeus mentre sonava l'himne d'Espanya.

També et pot interessar...