Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La bandera espanyola que Vox ha desplegat al pont de Besalú el 12 d'octubre del 2020

Vox desplega una pancarta amb la bandera espanyola i de grans dimensions al pont de Besalú

Uns quaranta militants han participat en l'acte a les 9 hores i després s'han desplaçat cap a Barcelona

La bandera espanyola que Vox ha desplegat al pont de Besalú el 12 d'octubre del 2020
Vox desplega una pancarta amb els colors de la bandera espanyola i de grans dimensions al pont de Besalú | ACN

Vox ha desplegat una pancarta amb els colors de la bandera espanyola de grans dimensions al pont medieval de Besalú (Garrotxa) amb motiu de la celebració del 12 d'octubre. S'hi podia llegir 'Espanya sempre'.

L'acte ha comptat amb una quarantena de militants de Vox Girona, entre els quals hi havia el president de la demarcació, Alberto Tarradas, i de la gestora a Girona, Ignasi Mulleras. Segons un comunicat, l'acte ha reivindicat la celebració d'aquest dia amb els veïns de Besalú, «un municipi segrestat pel separatisme més radical». Tot seguit s'han desplaçat en direcció a Barcelona on es farà una ofrena floral al monument de Colom.

Inicialment, Vox Girona tenia previst passejar-se amb vehicles i banderes espanyoles per la ciutat com farà a altres localitats. Al final, però, han optat per desplegar la pancarta a Besalú. Per la seva banda, des del CDR Girona van anunciar per les xarxes socials que es concentrarien a la plaça U d'Octubre per impedir el passeig de vehicles de Vox a les 11.30 h.

Entitats espanyolistes, ultres i Vox coincideixen al monument de Colom de Barcelona

Desenes de persones —unes 400, segons la Guàrdia Urbana— s'han concentrat aquest dilluns 12 d'octubre al monument a Cristòfor Colom de Barcelona per celebrar la Hispanitat. Ho han fet convocats per Vox i l'entitat Somatemps, que han organitzat una ofrena a la verge del Pilar als peus del monument. També hi han anat ultres que s'hi han manifestat amb simbologia franquista i nazi, però que han realitzat un acte paral·lel al costat oposat del monument en què han clamat per l'absolució dels assaltants al Centre Cultural Blanquerna de Madrid.

L'acte de Vox i Somatemps ha començat amb la benedicció d'una imatge de la marededéu per part d'un sacerdot, que l'ha reivindicada com a «fundadora d'Espanya». Seguidament, diverses persones —entre elles el diputat de Vox al Congrés Ignacio Garriga i l'eurodiputat Jorge Buxadé— han dipositat flors grogues i vermelles a les escales per formar la bandera espanyola.

En declaracions a la premsa, Garriga ha assegurat que és «especialment important» celebrar el 12 d'octubre a Barcelona perquè l'independentisme ha intentat desposseir la població «de la Catalunya espanyola». «Durant 40 anys han permès que els separatistes ens assenyalin, agredeixin i diguin que no podem sortir orgullosos amb les nostres banderes», ha afirmat.