Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
VOX

VOX i PP arriben a un acord de govern a la Comunitat de Madrid

Així ho han anunciat fonts dels dos partits, malgrat que des de VOX afirmen que l'acord inclou el repartiment de conselleries i els populars ho neguen

VOX
VOX i PP arriben a un acord de govern a la Comunitat de Madrid | CatalunyaDiari.cat

 

La candidata de VOX a la Comunitat de Madrid, Rocío Monasterio, ha anunciat un acord amb el PP per entrar al govern autonòmic. En declaracions als mitjans aquest dimarts després de la constitució de la cambra madrilenya, Monasterio ha assegurat que ha signat un pacte amb la candidata del PP a la presidència de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, que a banda de «les posicions de la Mesa» a l'Assemblea de Madrid també inclou el repartiment de «posicions de govern» i «conselleries» per a la ultradreta «en proporció als escons que té» VOX a la Comunitat.

La pilota està a la teulada de C's

«C's haurà de triar si es vol unir a aquest pacte o si vol que no tiri endavant la investidura», ha plantejat Monasterio. En canvi, Ayuso ha dit que no han tancat l'acord i ha afirmat que abans d'anunciar un pacte de govern volen «seguir avançant» en les reunions bilaterals. El candidat de C's a la Comunitat de Madrid, Ignacio Aguado, ha afirmat que només estan disposats a signar acords amb el PP.

D'altra banda, PP, C's i VOX han assolit un acord per repartir-se la Mesa de l'Assemblea de Madrid i han donat la presidència a C's aquest dimarts. La formació d'ultradreta, que té 12 escons, ha entrat a la Mesa.

El PP nega el repartiment de conselleries

PP
El PP nega el repartiment de conselleries | CatalunyaDiari.cat

 

El PP ha reconegut haver signat un document amb VOX a la Comunitat de Madrid però ha negat que inclogui el repartiment de conselleries d'un hipotètic govern de coalició entre els populars i la ultradreta.

Fonts del PP a la Comunitat de Madrid han explicat que el text és un «punt de partida» per començar a negociar la investidura de la candidata Isabel Díaz Ayuso, però han insistit que no s'ha negociat el repartiment de conselleries.

Les mateixes fonts del PP han puntualitzat que a partir de dimecres iniciaran un procés de negociació amb C's i VOX per aconseguir un govern encapçalat pel PP, i han confiat que podran arribar a un acord tal com ha passat amb la Mesa de l'Assemblea de Madrid. PP, C's i VOX han pactat que la presidència de la Mesa de la cambra madrilenya sigui per al partit taronja i han assolit la majoria absoluta a la Mesa, amb presència de VOX. 

També et pot interessar...