Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Vox presenta una querella contra Quim Torra pels seus tuits

El partit d'ultradreta creu que les piulades i els articles d'opinió poden ser constitutius d'un delicte d'odi

Quim Torra, al Parlament de Catalunya
Quim Torra, al Parlament de Catalunya | CatalunyaDiari.cat

 

El partit d'ultradreta Vox, acusació particular en la causa principal contra els dirigents del referèndum de l'1 d'octubre i el procés que instrueix al Tribunal Suprem, ha presentat aquest divendres una querella contra Quim Torra al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Segons el partit polític, les piulades que el president de la Generalitat va fer entre 2011 i 2014 i els articles d'opinió que va publicar a la premsa contra els espanyols podrien ser constitutius d'un delicte d'odi. «Els espanyols només saben espoliar», o «vivim ocupats pels espanyols des de 1714», són algunes de les piulades a les quals es refereixen.

A més, també hi havien piulades on es feia referència directa a altres partits polítics com el PSC o a representants d'altres grups com Albert Rivera. El mateix Quim Torra va reconèixer ser l'autor de les piulades i va demanar disculpes, primer en una entrevista a TV3 i després a la primera sessió del debat d'investidura, «per si algú s'ha sentit ofès pels seus tuits».