Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge dels líders de VOX a la seu del partit durant la nit electorals del 10-N.

VOX troba una mina de vots a la Costa Daurada

L'electorat de Ciutadans a la Costa Daurada es passa a VOX, on el partit d'Abascal assoleix alguns dels percentatges de vot més alts de Catalunya i arriba a superar la mitjana estatal a Vila-seca

Imatge dels líders de VOX a la seu del partit durant la nit electorals del 10-N.
Els líders de VOX celebren els resultats a les generals del 10-N a la seu del partit a Madrid. | ACN

Vila-seca i Salou es van tornar a sortir del guió en les eleccions generals d'aquest 10 de novembre respecte a la resta del Camp de Tarragona. A més de la victòria incontestable dels socialistes, en totes dues localitats es produeix un creixement molt important de la ultradreta. Amb mitjanes de vot que fins i tot superen les del conjunt de l'estat, VOX fa una mossegada important a Ciutadans respecte als resultats d'abril i converteix les dues localitats en els seus principals feus al territori. Tot i que hi ha altres municipis on el percentatge de vot a Abascal és més elevat, Vila-seca i Salou són les ciutats catalanes més grans on VOX obté millors resultats.

ELECCIONS GENERALS 10-N: Tots els resultats dels municipis de la Costa Daurada

El cas més extrem és el de Vila-seca, on el partit dirigit per Santiago Abascal esdevé segona opció de vot, duplica el de la mitjana a la província i fins i tot supera el percentatge del conjunt d'Espanya (15,1%). Amb 1.574 paperetes, un 15,6% del total, VOX assoleix a Vila-seca un dels seus millors resultats electorals de Catalunya i el millor entre les ciutats de certa envergadura. Cal recordar que VOX va fer una mitjana del 8% a la demarcació de Tarragona, esdevenint cinquena força i quedant-se sense representació per un marge de 5.500 vots. En el conjunt de Catalunya, el partit d'ultradreta no passa del 6,3%.

La localitat s'havia convertit en pocs anys en un dels grans fortins de Ciutadans a la demarcació. La formació taronja, de fet, encara salva aquí un 11,1% dels vots (té un 5,6% de mitjana a Catalunya) i passa per davant de PP i Junts. En aquesta ocasió, però, el missatge de VOX li ha suposat una bona esgarrapada de vots als d'Albert Rivera, que perden 1.300 votants en set mesos. En el mateix període, VOX creix amb 650 nous votants vila-secans i passa per davant dels Comuns, que mantenen múscul al municipi, i ERC, que no passa de quarta opció.

Un efecte molt similar s'ha produït a Salou, on VOX suma 1.339 votants i s'enfila fins a la tercera alternativa amb el 13,9% del cens. Aquí, el partit d'Abascal creix 4 punts amb 400 nous electors repecte als comicis del 28 d'abril. Ciutadans es deixa uns 1.100 electors i cau fins a la sisena posició. Després de la victòria còmoda del PSC, ERC va esdevenir segona alternativa a Salou, amb 200 votants més que VOX i aconseguint un dels seus millors resultats històrics.

VOX també treu el cap a Cambrils

El partit de Santiago Abascal supera amb escreix la mitjana catalana també a altres localitats de la Costa Daurada com Cambrils, on va sumar més de 1.500 suports i un 10,56% del total d'electors.  Tot i no passar de cinquena opció, va superar per primera vegada a PP i Cs. A Mont-roig del Camp, VOX arriba fins al 11,8% de l'electoral. Per contra, a Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant es queda per sota de la mitjana a la demarcació, amb el 7,8%.