Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Santiago Abascal i Ignacio Garriga.

Vox ho deixa clar: El seu primer objectiu al Parlament de Catalunya

Garriga carrega contra el cordó sanitari «antidemocràtic» que impulsen PSC, ERC, JxCat, CUP i comuns

Santiago Abascal i Ignacio Garriga.
El líder de Vox, Santiago Abascal, amb el candidat a la presidència de la Generalitat, Ignacio Garriga. | Europa Press

El cap de llista de Vox al Parlament i diputat electe, Ignacio Garriga, ha assegurat que la seva formació aspira «sens dubte» a ocupar un lloc a la futura Mesa de la cambra catalana. En declaracions a la premsa aquest dijous, ha dit que «els catalans han d'estar representats a la Mesa del Parlament amb aquesta força política que ha rebut el vot de centenars de milers de catalans» i ha carregat contra el cordó sanitari que estan promovent el PSC, ERC, JxCat, la CUP i els comuns per vetar-los de llocs de poder a la cambra.

Els pertoca, per proporció als resultats, ua plaça a la Mesa

Per a Garriga, hi ha una «voluntat antidemocràtica del separatisme i de l'esquerra» d'apartar-los, però ha advertit que Vox «no canviarà ni un mil·límetre el discurs». «Seguirem perseverant», ha conclòs. Vox podria optar a un dels set llocs de la Mesa —presumiblement una secretaria— atenent els resultats de les eleccions del 14 de febrer, en què el PSC i ERC van obtenir 33 escons cadascun, JxCat en va assolir 32 i el partit d'ultradreta va quedar com a quarta força amb 11 diputats. Ara bé, els partits independentistes, els socialistes i CatECP estan treballant per impedir que ocupin càrrecs com els de la Mesa o les presidències de les comissions.

Garriga ha comparegut acompanyat de la també diputada electa María Elisa García després, ha explicat, de reunir-se amb comerciants del centre de Barcelona. Ha assegurat que entre les primeres mesures que prendran com a grup parlamentari hi haurà exigir al Govern que «desmantelli» els grups que han causat aldarulls les darreres setmanes, ja que ha afirmat que la Generalitat els té «perfectament identificats». A més, ha anunciat que instaran a la Fiscalia a declarar organitzacions terroristes «aquestes bandes que han sembrat terror i violència». «Ens personarem per impulsar la il·legalització d'aquestes organitzacions», ha afegit.

Vox, amb 11 diputats al Parlament de Catalunya

La formació comandada per Ignacio Garriga a les darreres eleccions del 14 de febrer va obtenir uns excel·lents resultats arreu de Catalunya. Vox és el primer partit que, partint de no tenir cap mena de representació al Parlament, hi accedeix amb diputats per les quatre circumscripcions catalanes. El partit va obtenir en el conjunt del país un 7,69% dels sufragis; un total de 217.883.

A Barcelona, Vox va ser la quarta força (7,83%), per darrere del PSC, ERC i Junts, amb set diputats. Per Tarragona, amb Isabel Lázaro al capdavant, obtenien dos escons gràcies al 9,4% dels suports rebuts. Finalment, el partit assolia un escó per Girona (6,16%) i un altre per Lleida (5,53%).