YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Vuit dels nou professors de l’IES El Palau han demanat el canvi de centre

Dels nou professors investigats, només un continuarà sent professor al centre educatiu de Sant Andreu de la Barca

Imatge d'arxiu de l'institut El Palau de Sant Andreu de la Barca
Imatge d'arxiu de l'institut El Palau de Sant Andreu de la Barca | CatalunyaDiari.cat

Vuit professors de l'Institut El Palau de Sant Andreu de la Barca, al Baix Llobregat, han demanat un canvi de centre. Un total de nou docents d'aquest institut van ser acusats d'adoctrinar els alumnes després dels fets l'1 d'Octubre i només un d'ells continuarà com a professor un cop comenci el nou curs escolar d'aquí a dues setmanes.

Acusats per un delicte d'incitació a l'odi

Després del referèndum de l'1 d'Octubre, l'institut es va convertir en el centre d'atenció perquè la Fiscalia va denunciar aquests nou professors per vexacions i humiliacions als fills de guàrdies civils durant les classes.

Els docents van haver de declarar per un delicte d'incitació a l'odi envers alguns alumnes que són fills dels guàrdies civils que treballen a la comandància de l'institut armat de Barcelona. Espai que, de fet, es troba molt a prop del centre educatiu. Segons la Fiscalia els professors no haurien d'haver parlat sobre el tema del referèndum il·legal dins de les instal·lacions educatives ni en horari lectiu, per tant haurien causat danys als alumnes.

Finalment el jutge va arxivar cinc de les nou denúncies contra aquests professors, quedant-ne encara tres causes obertes per presumptes delictes de discriminació i contra la integritat moral. Tot i que la Fiscalia va recórrer aquesta decisió i va demanar que es reobrissin els cinc casos.

Alcázar i Mestre, a 'Espejo Público'
Alcázar i Mestre, professor de l'IES Palau, a 'Espejo Público' | Antena 3

 

Els professors, «víctimes» d'una campanya de desprestigi

Amb tot això, per la seva banda, els professors de l'institut van denunciar ser «víctimes» d'una campanya de desprestigi que, segons ells, volia «desacreditar el model educatiu públic català atribuint-li una funció adoctrinadora i promotora d'una divisió inexistent».

A més a més, aquest fet va provocar una situació incòmoda al municipi i va alterar la cohesió entre els alumnes i els professors del centre educatiu. També van aparèixer pintades, clarament amenaçadores, amb els noms dels professors juntament amb missatges en contra d'ells.

Per si no fos poc, la Conselleria va anunciar a finals del curs passat que un total de 30 professors havien demanat un canvi d'institut, però finalment només els vuit que estan acusats ho van sol·licitar formalment, a més d'un mestre que no té res a veure amb aquesta problemàtica.


Comentaris

envia el comentari