José Ignacio Wert és destituït com a ambaixador de l'OCDE

Manuel Escudero serà l'encarregat de substituir-lo

Imatge d'arxiu de José Ignacio Wert
Imatge d'arxiu de José Ignacio Wert | CatalunyaDiari.cat

L'exministre del govern espanyol José Ignacio Wert ha deixat de ser ambaixador de la delegació permanent d'Espanya davant l'OCDE aquest dissabte, segons s'ha publicat al Butlletí Oficial de l'Estat. D'aquesta forma posarà punt final a gairebé tres anys ocupant aquest càrrec, en el qual va ser nomenat el 31 de juliol del 2015, aproximadament un mes després de deixar el càrrec al capdavant del Ministeri d'Educació.

Manuel Escudero, el seu substitut

Per substituir-lo en el càrrec, el govern espanyol ha nomenat el secretari de Política Econòmica i Ocupació del PSOE Manuel Escudero. Una proposta del ministre d'Exteriors, Josep Borrell, que va ser a aprovat pel Consell de Ministres amb un Reial Decret.

El nou ambaixador compta amb una llarga trajectòria en el sector públic i privat i ha fundat i impulsat iniciatives internacionals en el camp de la sostenibilitat i de les polítiques públiques. A més, va ser la persona encarregada d'elaborar la base del projecte polític de Pedro Sánchez pel procés de primàries de 2017.

Un càrrec amb grans luxes

Una de les grans polèmiques que va aixecar en el seu moment el nomenament de José Ignacio Wert com a ambaixador d'Espanya davant l'OCDE va ser que fos assignat a dit per aquesta plaça. I és que el sou d'aquest càrrec és de 10.000 euros bruts mensuals més despeses de representació, un luxós pis de 500 metres quadrats que paga el govern espanyol i cotxe oficial.

L'arribada de Pedro Sánchez trenca milers de contractes

La moció de censura que va guanyar el secretari general del PSC no va significar només un canvi d'Executiu. Com l'hi ha passat a Wert, també quedaran sense contracte 437 alts càrrecs, 566 assessors i 4.341 funcionaris de lliure designació, tots ells escollit com a càrrecs de confiança pel govern de Mariano Rajoy.


Comentaris

envia el comentari