Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Girona

El Whatsapp de la Guàrdia Civil a Catalunya: «No ens permeten treballar»

Un agent de la Guàrdia Civil afirma que els Grups de Reserva i Seguretat porten 72 hores «amagats»

Girona
Càrregues policials i aldarulls a Girona en el tercer dia de protestes | Catalunya Diari

La sentència del procés ha desfermat una onada d'aldarulls a Barcelona, moments de tensió i violència que s'han estès durant la nit d'aquest dimecres 16 d'octubre a les capitals de província catalana. La policia espanyola i els Mossos d'Esquadra es veuen amb freqüència desbordats pels manifestants, més nombrosos i organitzats que en altres ocasions.

En vista de la resposta en forma d'acció directa d'un sector de l'independentisme, el Ministeri de l'Interior va mobilitzar a Catalunya els Grups de Reserva i Seguretat (GRS) de la Guàrdia Civil, un cos policial preparat per a aquestes circumstàncies. No obstant això, el gruix de les intervencions en matèria de seguretat recau en la Brigada Mòbil (BRIMO) dels Mossos d'Esquadra i les Unitats d'Intervenció Policial (UIP) de la Policia Nacional.

«Portem més de 72 hores amagats»

Segons ha difós l'associació de policies Jusapol a diferents mitjans, un agent de la Guàrdia Civil manifesta que els GRS no poden intervenir a Catalunya: «Som ara mateix quasi 1000 GRS a Catalunya i no ens permeten treballar». En una captura de Whatsapp publicada a 'El Español', l'agent afirma que els «companys de la UIP, BRIMO i ARRO estan desbordats. I nosaltres fa més de 72 hores que ens tenen amagats sense deixar-nos sortir».

El Whatsapp del Guàrdia Civil filtrat per Jusapol.
El Whatsapp del Guàrdia Civil filtrat per Jusapol | El Español

Finalment, el Guàrdia Civil afirma no saber d'on venen les ordres de no actuar «però veient el que està passant sentim una impotència màxima».

Cal destacar que els GRS ja han dut a terme operacions de seguretat a Catalunya aquests dies, concretament garantint l'accés dels passatgers a l'Aeroport del Prat en les manifestacions del dilluns 14 d'octubre.

També et pot interessar...