La web de Wikipedia en anglès defineix Gabriel Rufián com a «colpista espanyol»

La coneguda pàgina ha canviat la frase que deia que és un «polític i activista espanyol» per una que diu que és un «polític i colpista espanyol»

El diputat d'ERC a Madrid, Gabriel Rufián.
El diputat d'ERC a Madrid, Gabriel Rufián  | Europa Press

Gabriel Rufián és un dels personatges més mediàtics de l'actual panorama polític. Les seves peculiars intervencions en públic així com les seves paraules a Twitter, molts cops de mofa cap a altres persones o situacions relacionades amb la política, han fet que les xarxes socials parlin d'ell molt habitualment. Cap a ell es poden llegir tantes crítiques com paraules de suport.

Aquest cop, però, el polític s'ha convertit en protagonista por un altre motiu en el qual ell ha tingut poc a veure. Com tots els personatges mínimament coneguts, el diputat d'Esquerra Republicana de Catalunya al Congrés dels Diputats té una entrada amb el seu nom a la Wikipedia. I no només en català i castellà, sinó que també podem trobar la seva biografia traduïda a l'anglès. És en aquest punt on es pot trobar la curiositat.

Rufián, d'activista a colpista segons Wikipedia

Des de fa temps, es pot trobar la biografia del polític a la Wikipedia en anglès. Com totes les pàgines de la web, aquesta s'ha anat actualitzant i adequant amb el pas del temps. Precisament en una reescriptura feta aquest dimarts 23, la web ha substituït, en la seva biografia, una paraula per una altra, un canvi que sembla mínim però que ha resultat d'allò més significatiu.

Imatge del canvi en la traducció de la pàgina de Gabriel Rufián en la Wikipedia
Imatge del canvi en la traducció de la pàgina de Gabriel Rufián en la Wikipedia | CatalunyaDiari.cat

 

Mentre que, fins ara, se'l definia a la pàgina com un «polític i activista espanyol» -«a Spanish politician and activist»-, ara, la web de Wikipedia en anglès ha decidit canviar aquestes paraules per unes altres i definir Gabriel Rufián com a «polític i colpista espanyol» -«a Spanish politician and golpist-». És a dir, que la web en anglès de Wikipedia ha decidit que Gabriel Rufián promou un cop d'Estat o que, si més no, n'és partidari.

Cal mencionar que aquest canvi únicament s'ha fet a la traducció en anglès de la pàgina del polític a la Wikipedia. En les seves versions en català i castellà Rufián encara no passa d'activista. De fet, a la web en castellà, per exemple, se'l defineix com un «activista social i polític català vinculat amb moviments socials d'esquerres».


Comentaris

envia el comentari