Així és Xavier Cima, el marit d'Inés Arrimadas i un dels motius que la fa moure's a Madrid

Malgrat ser una parella molt discreta, Xavier Cima Ruiz no ha amagat mai la seva relació amb la líder de Ciutadans. Des de fa uns mesos ell ja viu a Madrid

Inés Arrimadas junto a su marido
Inés Arrimadas amb el seu marit | Cedida

Inés Arrimadas és una de les polítiques de moda . La cap de l'oposició i líder de Ciutadans firma una carrera meteòrica al capdavant de la formació taronja i la seva oposició frontal al procés l'ha posat, definitivament, a l'ordre del dia. D'Arrimadas, de fet, ho sabem pràcticament tot. A qui no coneixem tant, però, és el seu marit Xavier Cima

Cima, de 40 anys, va conèixer a la política gaditana al Parlament de Catalunya. D'ençà d'aleshores tot va canviar. El diari 'ABC', en aquesta línia, apuntava que la seva relació amb Arrimadas l'havia induït a deixar definitivament la política —havia estat regidor a l'Ajuntament de Ripoll entre els anys 2006 i 2017, i va deixar la seva posició en al·legar «no tinc el cap a Ripoll»—. Ja allunyat de la praxi política, va estudiar Administració i direcció d'empreses en la Universitat Oberta de Catalunya i ha encetat, al costat d'altres joves exdiputats, el projecte 'Think Tank 2050'.

Un dels seus millors amics és Roger Muntañola, exdiputat d'Unió i amb qui va fundar el 2016 la consultora Diplolicy, empresa contractada per Uber per «adaptar-se a les normes i influir en els polítics». L'assessoria de Cima, es dedica a «ota classe de serveis d’assessorament en els àmbits polític, econòmic, legal, d’organització empresarial, tecnològic i industrial, organització de cursos i conferències, màsters i cursos de postgrau».

Aquest fet va provocar alguns problemes a Arrimadas, que va ser criticada pel sector del taxi. De fet, la consultoria treballa sort la marca 'Observatori 2050', nom de la societat al Registre Mercantil. Segons alguns mitjans, Cima treballa també amb Cabify.

Amb la nova feina, Xavier Cima es va traslladar a Madrid a finals de 2018, després de fitxar per la consultora Kreab, una de les més importants de la capital espanyola.

Un passat sobiranista

Arrimadas i Cima es van casar l'any 2016
Arrimadas i Cima es van casar l'any 2016 | Instagram

 

Xavier Cima ha estat diputat de Convergència Democràtica de Catalunya i en més d'una ocasió ha deixat clar que li agradaria que l'independentisme aconseguís, per fi, la seva meta, segons ja va relatar el diari esmentat anteriorment.

«Catalunya no és Espanya» o «el poble català ha demostrat un excel·lent civisme a través de la Via Catalana cap a la Independència», van ser alguns dels comentaris que el marit d'Arrimadas va proferir a través de les seves xarxes socials. No obstant això i a poc a poc, el marit d'Inés Arrimadas va anar moderant el seu discurs i, també a les seves xarxes socials, ja va deixar clar que, abans de res, respecta la llei. «En un Estat de Dret, els límits els marquen els jutges, sempre. Els polítics fan lleis, els jutges les fan complir», va exposar.

 

Cima, allunyat de la política

A més a més, Cima també ha deixat la política. Xavier Cima era regidor a l'Ajuntament de Ripoll, càrrec que va deixar l'any passat. «La meva vida professional ha fet un gir i no em puc dedicar a l'Ajuntament tant com voldria. No tinc el cap a Ripoll», explicava el marit d'Arrimadas.

Cima i Arrimadas, al Godó de Barcelona
Cima i Arrimadas, al Godó de Barcelona | Instagram

 

Tots dos han estat sempre molt discrets amb la seva vida privada, encara que sí que és cert que mai han ocultat la seva relació, com han demostrat ells mateixos publicant instantànies de tota mena a les seves xarxes. De la seva boda a esdeveniments com el el Trofeu Compte de Godó o els Premis Planeta, Cima i Arrimadas no han tingut cap pudor per mostrar el seu amor a Instagram. 

Imagen de la boda de Inés Arrimadas y Xavier Cima
Imatge de la boda d'Inés Arrimadas i Xavier Cima | Instagram

 


Comentaris

envia el comentari