Albiol repetirà com alcalde de Badalona, segons l'última enquesta

El candidat a l'alcaldia de Badalona ha amagat les sigles del PP durant tota la seva campanya electoral

Albiol guanyarà les eleccions municipals a Badalona segons l'última enquesta
Albiol guanyarà les eleccions municipals a Badalona segons l'última enquesta | CatalunyaDiari.cat

Xavier García Albiol serà el proper alcalde de Badalona, una altra vegada. El candidat, que ha amagat les sigles del PP durant tota la campanya electoral, està a punt d'aconseguir la seva tercera victòria electoral, tot i que sense majoria absoluta.  Segons la darrera enquesta de GESOP per El Periódico, Albiol disposa d'una estimació de vot del 33,8%, amb 10 o 11 regidors. Això sí, aquest resultat encara depèn de què els seus rivals no sumin forces.

Esquerra-Guanyem Badalona (23%), la coalició de Dolors Sabaté, i el PSC (22,5%), liderat per Àlex Pastor, obtenen un resultat gairebé idèntic, que els posiciona en una lluita per la segona plaça. L'exalcaldessa i l'actual alcalde de la ciutat aconseguirien 6 o 7 regidors, i només aconseguirien formar govern si comencessin a parlar de pactes.

Cal recordar que a les eleccions municipals del 2015, el PSC va facilitar que Dolors Sabaté fos la nova alcaldessa, amb només cinc regidors. Pastor, tot i no compartir les idees de la seva rival, va haver d'acceptar la situació amb resignació. Sabater s'havia presentat a les eleccions sota una marca confusa: Badalona en Comú. Però ara l'exalcaldessa es presenta com a cap de llista d'una altra marca, Esquerra Republicana en aliança amb Guanyem Badalona.

Albiol, lluny del pacte

Segons l'enquesta, Xavier García Albiol no tindrà al ple cap partit amb qui recolzar-se. Enmig d'un entorn en què el bipartidisme ha passat a la història i en què la fragmentació és la protagonista de totes les eleccions, Badalona està a punt d'arribar a un ple només format per quatre partits polítics, o cinc, en el cas que Junts per Catalunya obtingués un regidor. El partit de Puigdemont només obté un 5,1%, un resultat que aporta molt poc marge a la possibilitat d'aconseguir representació al ple, ja que es necessita un mínim d'un 5%.

C's i VOX, sense representació

Sembla que Badalona no vol un alcalde d'esquerres. Això sí, només si qui governa és Xavier García Albiol. L'alcaldable, que durant tota la campanya electoral ha amagat les sigles del PP, obté un amplíssim suport amb 10 o 11 regidors. Un resultat que no sorprèn si s'observen els pronòstics de vot de C's: un insuficient 2,1% dels vots, que no seria suficient per aconseguir representació al ple. El partit d'ultradreta de VOX tampoc aconseguiria representació a la ciutat.

Una campanya sense les sigles del PP

Albiol s'ha presentat a les eleccions municipals amb una idea principal: no votis al partit, vota al polític. L'alcaldable per Badalona va publicar un vídeo de precampanya en què amagava les sigles de la seva formació, que començava amb l'afirmació «el votaré a ell, a l'Albiol, al PP no, a l'Albiol». A la gravació es pot observar diversos veïns de Badalona assegurant que, tot i ser socialistes de tota la vida, votaran Albiol a les eleccions vinents.

També et pot interessar... 


Comentaris

envia el comentari