rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

VOTA A L'ENQUESTA

Quin partit triaràs el 28-A?

Xavier García Albiol assegura que la decisió del Suprem demostra que la Constitució «no és un xiclet que s'estira fins permetre la independència»

El magistrat Pablo Llarena ha decidit aquest dilluns deixar Oriol Junqueras, Joaquim Forn i els Jordis a presó

 

El candidat del PPC al 21-D i president del partit, Xavier García Albiol, ha tingut una primera reacció a Twitter sobre la decisió del Tribunal Suprem de mantenir la presó provisional dels fins ara vicepresident, Oriol Junqueras, conseller d’Interior, Joaquim Forn, i els líders de l’ANC i Òmnium, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart. El popular, a més, ha volgut fer-ho referint-se a paraules del que fos vicepresident del Govern i que ell relliga amb la situació dictada pel jutge.

 

«Amb la decisió del magistrat del Tribunal Suprem es demostra que la Constitució espanyola no és un xiclet que s’estira fins a permetre la independència com va afirmar Junqueras», ha escrit el líder del PPC. De la resta de polítics i dels líders de les entitats, Albiol no ha dit res a la xarxa.

Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart continuen a presó

Aquest dilluns, el jutge del Tribunal Suprem ha decidit deixar a presó el vicepresident Oriol Junqueras, així com el conseller Joaquim Forn i els líders de l'ANC i d'Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Sobre la resta de consellers empresonats, el magistrat ha decidit deixar-los en llibertat, però abonant prèviament una fiança de 100.000 euros.

 

Llarena considera que no hi ha risc de fugida, però en el cas dels quatre investigats que continuaran a presó creu que pot haver-hi reiteració delictiva. A la resolució, remarca que Junqueras, Forn i els Jordis estan «directament vinculats a una explosió violenta que, de reiterar-se, no deixa marge de correcció o de satisfacció als que es vegin afectats per ella». 

 

La fiança imposada és el doble que la que es va veure obligat a pagar Santi Vila, 50.000 euros, però menor a la imposada a la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell.