rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Xavier García Albiol assegura que l'operació de la Guàrdia Civil contra els CDRs és «molt gratificant»

El polític ha celebrat les detencions realitzades, i no ha amagat la seva eufòria

 

La Guàrdia Civil ha posat en marxa aquest dimarts una operació contra els Comitès de Defensa de la República (CDRs), que ha deixat, com a mínim fins ara, dues persones detingudes a Viladecans i Esplugues de Llobregat. Estan acusades de suposats delictes de rebel·lió, sedició i terrorisme, pels fets que van tenir lloc durant la passada Setmana Santa. 

 

Un dels polítics catalans que ha reaccionat més ràpidament davant d'aquesta operació ha estat l'encara líder del Partit Popular Català, (PPC), Xavier García Albiol. El popular no ha amagat la seva eufòria i ha celebrat les detencions, assegurant que es tracta d'una notícia «molt gratificant». «Molt gratificant conèixer que la Guàrdia Civil està procedint a detenir responsables dels Comitès de Defensa de la República», ha escrit Albiol. 

«Ara s'inventen terrorisme i el banalitzen»

Una reacció totalment oposada és la que ha tingut el vicepresident d'Òmnium Cultural, i portaveu de l'entitat, Marcel Mauri. El professor de periodisme de la Universitat Pompeu Fabra ha assegurat que, després que la justícia europea hagi «avergonyit» Espanya, ara «s'inventen terrorisme i el banalitzen». «La justícia a Europa els avergonyeix amb la rebel·lió. Per això ara s'inventen terrorisme i el banalitzen. Vergonya!», ha escrit Mauri. 

 

Àudios amb accions i estratègies dels CDRs

Durant la passada Setmana Santa, els CDRs van aixecar les barreres dels peatges de diversos punts de la xarxa viària catalana, com l'autopista AP-7 o la C-32, van tallar carreteres i van organitzar diverses manifestacions per reivindicar la «República Catalana» i demanar l'alliberament dels presos polítics.

 

Els CDR obren les barreres del peatge de la sortida de l'AP-2 a Montblanc | Cedida

 

De fet, una de les detingudes és una dona que va difondre a través de les xarxes socials àudios explicant les accions i estratègies que tenien pensat dur a terme els diferents CDRs, i en els quals no descartava tampoc prendre el control dels ports catalans i de Mercabarna, o la col·laboració amb els sindicats. 

🎁 Vols guanyar un lot de productes ECO? Participa ara al nostre sorteig!

Comentaris