Albiol avisa que Catalunya podria ser independent en quinze anys

L'encara president dels populars catalans ha insistit en la necessitat que l'Estat «reaccioni», i recuperi l'Educació i la Seguretat si no vol arribar a aquest escenari

Xavier García Albiol durant un passeig pels carrers de Badalona
Xavier García Albiol durant un passeig pels carrers de Badalona | CatalunyaDiari.cat

L'encara president del PP a Catalunya, Xavier García Albiol, ha sorprès aquest diumenge en parlar obertament sobre la possibilitat que Catalunya esdevingui un estat independent, durant una entrevista al diari 'ABC'. En concret, Albiol ha indicat que això passarà únicament si «l'Estat espanyol no reacciona», en referència al president Pedro Sánchez i a les reiterades demandes de la formació conservadors perquè intervingui novament a Catalunya. 

El «gran error» de la Transició: tolerar els nacionalistes

«El gran error de la Transició va ser actuar de bona fe amb els nacionalistes», ha començat dient el dirigent popular, per afegir que si el govern espanyol «no pren a Catalunya les mesures correctores adequades, d'aquí a 15 anys no hi haurà 155 que valgui contra l'independentisme, i Catalunya aconseguirà la seva independència». 

Sobre la primera aplicació de l'article 155, que el govern de Mariano Rajoy va pactar amb el PSOE i Ciutadans, Albiol ha reconegut que va fracassar. «Si ha de ser ara el mateix 155, ens el podem estalviar perquè no va servir de res. No sé si la solució és tornar-lo a aplicar, però el que està clar és que l'independentisme no ha de poder utilitzar les institucions per fer l'ini». Sobre les mesures que s'haurien d'aplicar, el popular ha defensat que l'Estat recuperi les competències d'Educació i Seguretat, i que tingui «més presència a Catalunya». 

Albiol renuncia al seu escó al Parlament i deixa la presidència del PPC

El passat divendres, Xavier García Albiol va anunciar finalment que abandonava la presidència del PPC,i també l'escó que té al Parlament, per poder centrar-se en la seva candidatura a l'alcaldia de Badalona. Una decisió que tothom s'esperava, i que el popular volia prendre l'endemà mateix de la duríssima derrota en les eleccions del 21-D. Albiol va indicar que, amb la seva marxa, vol fer «una aposta clara per Badalona», i va demanar al seu substitut que defensi «els drets i les llibertats dels catalans».

Xavier Garcia Albiol, durant la presentació de la seva candidatura a Badalona
Xavier Garcia Albiol, durant la presentació de la seva candidatura a Badalona | CatalunyaDiari.cat

 


Comentaris

envia el comentari