rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

García Albiol desconfia de la Unió Europea pel cas Puigdemont

El president del Partit Popular a Catalunya qualifica irònicament «de nota» la decisió del Tribunal d'Schleswig-Holstein
Carles Puigdemont i Albiol, en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

 

D'ençà que es donés a conèixer la notícia que el Tribunal d'Schleswig-Holstein acceptava l'extradició de Carles Puigdemont pel delicte de malversació, però no pel de rebel·lió, les reaccions dels contraris a aquesta decisió no es van fer esperar i es van mostrar obertament indignats amb la mesura presa.

 

A integrants de Ciutadans com Juan Carlos Girauta, que va afirmar que la publicació era una «canallada», o Inés Arrimadas, que va considerar de «mentida» l'existència de presos polítics, es va unir el president del Partit Popular a Catalunya, Xavier García Albiol.

Xavier García Albiol sobre l'extradició de Carles Puigdemont

El representant badaloní va qualificar irònicament la decisió presa pel Tribunal d'Schleswig-Holstein «de nota», indicant que «decisions com l'adoptada per la Justícia alemanya sobre Carles Puigdemont posen en molt seriosos dubtes la confiança de molts en la Unió Europea».

 

Xavier García Albiol va afegir visiblement indignat que, «un país on es prohibeix els partits contraris a la Constitució alemanya» no hauria d'haver tolerat les activitats de l'expresident de la Generalitat, però pel contrari, s'han atrevit «a dir que aquí no ha passat res».

 

 

Carles Puigdemont demana l'alliberament dels presos

Carles Puigdemont, a Berlín | CatalunyaDiari.cat

 

Per la seva part, la reacció de Carles Puigdemont tampoc s'ha fet esperar i ha exigit que, una vegada l'Audiència d'Schleswig-Holstein ha descartat el delicte de rebel·lió, la Justícia espanyola ha de procedir a «l'alliberament immediat» dels presos catalans.

 

«Ja n'hi ha prou d'aquest abús de justícia», ha reclamat l'expresident de la Generalitat al jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena. «Sense justícia no hi pot haver democràcia, no hi pot haver llibertat», ha considerat en un vídeo publicar en el seu compte de Twitter.
 

El Tribunal Suprem rebutja l'extradició de Puigdemont

A més de les reaccions personals, també s'ha dut a terme una reacció de caràcter institucional. Segons ha avançat 'El Mundo', el Tribunal Suprem s'hauria posicionat contrari a la decisió de la Justícia Alemanya, pel que hauria rebutjat la possibilitat d'extradició de Carles Puigdemont.

 

Imatge d'arxiu de Pablo Llarena. | CatalunyaDiari.cat

 

Així, Pablo Llarena podria arribar a retirar la sol·licitud d'entrega de l'expresident de la Generalitat, en considerar insuficient el seu processament únicament pel delicte de malversació. El jutge planejava investigar-lo per rebel·lió i fins i tot per sedició, encara que l'Audiència d'Schleswig-Holstein va considerar inviables ambdues mesures.

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris