Xavier García Albiol i Enric Millo van ser espiats pels Mossos d'Esquadra

Així ho asseguren els documents que van intentar cremar el passat 26 d'octubre
El president del PP de Catalunya, Xavier García Albiol | CatalunyaDiari.cat

 

El líder del PP a Catalunya, Xavier García Albiol, així com el Delegat del govern espanyol a la autonomia, Enric Millo van ser alguns dels polítics catalans espiats pels Mossos d'Esquadra, segons informa 'El Periódico'. Sota la direcció del Major, Josep Lluís Trapero, la unitat d'intel·ligència del cos policial català va realitzar aquesta tasca, mitjançant els agents de la Unitat Central de Resposta Operativa.

 

Es tracta d'una unitat considerada exclusiva, la qual s'integra dins de la Comissaria d'Informació dels Mossos d'Esquadra. Els documents obtinguts que revelen aquesta informació, demostren que l'estratègia per obtenir la informació que van recopilar es va aconseguir mitjançant l'ús d'una doble identitat, una tècnica molt utilitzada entre els cossos de seguretat per realitzar tasques de descobriment d'informació.

 

Els documents que corroboren aquesta informació es troben en mans de la jutgessa de l'Audiència Nacional, Carmen Lamela, qui està a càrrec del cas que afecta a la policia catalana, així com altres col·laboradors del 'procés'. Entre ells, destaca Josep Lluís Trapero, qui segueix imputat, a l'espera de conèixer l'abast de la causa que s'està investigant. 

Albiol parla de «pànic» a Catalunya

 

 

Un dels primers a reaccionar a la polèmica originada ha estat Xavier García Albiol, qui ha aprofitat la informació per destacar la importància del seu partit a Catalunya. En aquest sentit, ha fet referència que, el fet que l'hagin espiat demostra que el govern que dirigia Carles Puigdemont tenia «pànic» per la feina que feina el PP. A més, ha qualificat l'acció d'«atropellament».

Les protestes de García Albiol no ha estat les úniques entre els representants del PP, els quals no han dubtat en carregar contra aquesta investigació. Dos exemples en són Pablo Casado i Fernando Martínez, els quals també han protestat pel descobriment. Entre les frases, destaquen la crítica a que «espiessin adversaris», així com la «temor» de l'independentisme cap al Partit Popular. 

 

🔴 Ara pots rebre els avisos del tall de carreteres al teu correu. Fes clic aquí!

Comentaris