Xavier García Albiol esquiva un nou judici per prevaricació

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) no ha admès a tràmit una querella contra el líder popular, per l'atorgament irregular d'ajudes públiques a un club de bàsquet de Badalona

Xavier García Albiol, durant un passeig pels carrers de Barcelona
Xavier García Albiol, durant un passeig pels carrers de Barcelona | CatalunyaDiari.cat

Xavier García Albiol ha aconseguit esquivar novament un judici per un suposat cas de prevaricació de l'època en què era alcalde de Badalona. En concret, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) no ha admès a tràmit una querella presentada contra el popular, per la concessió d'ajudes públiques d'una fundació vinculada al consistori badaloní al Joventut, l'equip de bàsquet on el mateix Albiol va jugar quan era jove. 

El TSJC recorda que els fets es van investigar en el seu moment

Segons el tribunal, la persona que va presentar la querella contra Xavier García Albiol no va aportar cap prova nova, i es va limitar únicament a les informacions periodístiques que explicaven que la Fiscalia havia descartat investigar l'exbatlle per aquest cas, just abans de les eleccions del 21 de desembre. En aquest sentit, el TSJC recorda que hi va haver una investigació judicial, que va quedar arxivada sense cap resultat. 

«El querellant es limita a transcriure informació periodística relativa a uns fets que, des de la seva perspectiva, considera constitutius de delicte», argumenta la Sala Civil i Penal del tribunal. Assenyala, a més, que la querella presentada no conté cap novetat, i que per tant això impossibilita «reiniciar una investigació penal que ja va tenir lloc». 

Albiol, implicat en un escàndol amb les antenes telefòniques de Badalona

Anteriorment, el polític català ja es va veure implicat en un escàndol per suposats fets delictius durant la seva etapa com a alcalde de Badalona. El passat 25 de maig els Mossos es van personificar al consistori pes esclarir com es van instal·lar les antenes de telefonia del Turó d'en Caritg. Les mencionades antenes es van instal·lar l'any 2012 de forma suposadament irregular, durant el mandat de l'exlíder dels populars catalans. 

Xavier Garcia Albiol va confirmar uns dies que vol recuperar l'alcaldia de Badalona
Xavier Garcia Albiol va confirmar uns dies que vol recuperar l'alcaldia de Badalona | CatalunyaDiari.cat

 

En el seu moment, l'exalcalde va autoritzar la seva construcció amb l'esperança d'aconseguir diners, però durant els sis anus de funcionament el consistori no va veure cap euro. De fet, no es tractaria de les úniques antenes instal·lades de forma il·legal a Badalona, i és que un testimoni va assenyalar que les que hi ha a Llefià, a Sant Crist o a Bufalà també presenten irregularitats, a més de molestar els veïns de la zona. 


Comentaris

envia el comentari