rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

SORTEIG:

🥑 Guanya un completíssim lot de productes ECO BonPreu! És molt fàcil!

Xavier García Albiol va esquivar una investigació per prevaricació poc abans de les eleccions del 21 de desembre

L'excap de la Fiscalia de Barcelona va arxivar la causa, al·legant que s'havia de presentar per «la via administrativa»
Xavier García Albiol en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

 

Sembla que els problemes persegueixen el líder del PP català, Xavier García Albiol, fins i tot després d'haver optat per minimitzar la seva presència en els mitjans de comunicació, i obrir les portes a un nou lideratge en la formació, després dels mals resultats en les darreres eleccions. Segons informa 'ElDiario.es', l'excap de la Fiscalia de Barcelona, Ana Maria Magaldi, va decidir aturar una investigació per un presumpte delicte de prevaricació del líder popular, just abans dels comicis. 

 

En concret, poc més de treta dies abans de celebrar-se les eleccions, Magaldi va aturar un cas associat a una concessió «d'ajudes milionàries» al Club Joventut de Badalona. El mitjà citat assegura que la decisió d'arxivar les diligències, el passat 9 de novembre, es va prendre, tot i que la mateixa magistrada va trobar «absència de controls de fiscalització» en els diners que rebia l'entitat esportiva. 

Més de mig milió d'euros

En alguns casos, les quantitats de diners que sortien de l'Ajuntament de Badalona superaven el mig milió d'euros. Aquests enviaments de diners, que s'havien produït des de l'any 2002, tenien lloc a través d'una associació mixta entre el club i l'administració pública: Fundació Badalona, Capital Europea del Bàsquet. 

 

Possible vulneració de la llei de subvencions

Va ser el fiscal d'Urbanisme de Barcelona, i instructor de la causa, Antoni Pelegrín, qui va redactar un informe, amb la finalitat de traslladar la documentació a Anticorrupció i a la Fiscalia de l'Estat. En aquest document, Pelegrín va assenyalar que s'estava produint una violació de lleis com «les de subvencions, fundacions i de contractes del sector públic». 

 

Ara bé, Ana Maria Magaldi va decidir arxivar aquesta investigació després de rebre els informes, al·legant que era un cas que havia d'anar «per la via administrativa». Unes setmanes després, el 29 de desembre, la Fiscalia Superior de Catalunya va ratificar la decisió, i al gener Magaldi es va jubilar. 

 

 

 

 

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Comentaris