TENS TELEGRAM?

👉 No et perdis les últimes hores de Catalunya. Segueix-nos clicant aquí!

EN DIRECTE

🚨 Tots els problemes causats per la gota freda a Catalunya

Xavier García Albiol perd el seu escó al Senat

El canvi l'ha efectuat la Junta de Portaveus
El president del PP català, Xavier García Albiol | Cedida

 

Xavier García Albiol perd el seu escó al Senat com a conseqüència del repartiment dels vuit senadors que designa el Parlament de Catalunya. 

La Junta de Portaveus, que s'ha reunit aquest matí, ha optat per enviar al Senat dos representants de Ciutadans, dos de Junts per Catalunya, dos més d'ERC, un del PSC i un altre de Catalunya en Comú. 

 

La decisió final, de fet, té un efecte directe sobre l'exalcalde de Badalona. I és que aquest, després de la decisió de la Junta esmentada, perdrà la seva condició de senador autonòmic

 

L'expresident Montilla guanya enters  

L'expresident de la Generalitat de Catalunya, José Montilla, podria mantenir el seu escó a la cambra alta. Segons ha designat la Junta de Portaveus reunida avui, el membre del PSC mantindria la seva posició al Senat. 

 

 

José Montilla, membre del senat espanyol | CatalunyaDiari.cat

 

De fet, hi ha temps fins al 27 de febrer perquè els diferents grups presentin els noms dels candidats a ocupar els escons. Finalment aquests hauran de ser escollits pel Parlament i la cambra catalana haurà d'autoritzar-los l'entrada al Senat. 

 

Activació de sis comissions 

Les comissions de Matèries secretes i reservades; de Peticions; de l'Estatut del Diputat; de la Sindicatura de Comptes; de la Sindicatura de Greuges; i de Control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals han estat activades per la Junta en qüestió. 

 

Els grups parlamentaris reunits avui, de fet, han assegurat que activaran «el més aviat possible» la constitució d'aquestes sis comissions no legislatives al Parlament. 

 

Finalment, la seva constitució no demana esperar a la sessió d'investidura ajornada 'sine die' per Roger Torrent. Al llarg dels pròxims dies es decidirà qui posarà en marxa aquestes comissions, qui les presidirà i qui les integrarà. Un darrer punt que, segons reporta '324.cat', genera gran controvèrsia entre les diferents forces al Parlament de Catalunya.

 

 

🎁 Participa gratis i guanya un fantàstic lot d'oli PRIORDEI. Fes clic aquí!

Comentaris