Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Xavi Hernández, entrenador de l'Al-Sadd

Xavi Hernández, sobre la possible sentència pel procés: «Observo molta injustícia a Espanya»

L'entrenador creu que és «molt trist» el que estant patint els presos i les seves famílies

Xavi Hernández, entrenador de l'Al-Sadd
Xavi Hernández ha parlat de la situació política catalana des del Qatar | Twitter / @AlsaddSC

Xavi Hernández fa uns anys que es va instal·lar a Qatar per acabar la seva carrera com a futbolista i començar la d'entrenador però això no l'ha impedit mai opinar sobre la situació política que viu Catalunya. L'exjugador del Barça s'ha mostrat molt pessimista pocs dies abans que es publiqui la sentència pel procés: «Espero el pitjor». «Espero una sentència forta», afegia el jugador que li explicaven «amics que tinc a la política, a ERC». 

L'antic migcampista ha denunciat, en una entrevista al diari 'ARA', sobretot la dura situació que viuen els presos. «És molt trist. Tenen família i fills. És molt trist i molt injust, sobretot el cas dels Jordis. No té nom», comentava. 

Veu una «millor justícia» a Qatar que a Espanya 

Hérnandez, que es defineix com «apolític», parla de la necessitat que hi hagi «un objectiu comú» entre les forces independentistes. Afirma que actualment «observo molta injustícia a Espanya. M’afecta molt». 

Xavi Hernández a la selecció catalana
Xavi Hernández va demostrar en el passat el seu compromís amb la selecció catalana | Cedida

 

També ha volgut fer una comparació entre la situació de Qatar i Espanya: «No visc en un país democràtic, però crec que el sistema d’aquí funciona millor que el d’allà». Finalment, diu que no vol dir «sóc independentista o no» però que sí que ha deixat que està «favor del dret a decidir».  Per això es pregunta si «en un estat democràtic com se suposa que és Espanya, la gent té dret a decidir. Per què no deixen fer-ho?».