Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Xavier Trias creu que Carles Puigdemont no podrà ser president, però pot visibilitzar les ingerències de Madrid

L'exalcalde de Barcelona demana confiar en les decisions del cap de llista de JxCat, assegurant que és «una persona especialment lúcida»
L'exalcalde de Barcelona, Xavier Trias, no creu que Carles Puigdemont pugui ser investit president | efe

 

L'exalcalde de Barcelona i actual líder del Grup Demòcrata al consistori, Xavier Trias, ha confessat en una concedida al diari 'Ara' que no creu que Carles Puigdemont pugui ser investit president de la Generalitat. Trias, no obstant això, ha indicat que el gest d'intentar novament una investidura de l'expresident és molt important, ja que Puigdemont té un «especial interès a demostrar que no pot ser president perquè ho impedeix Madrid». 

 

Demana confiar en les decisions de Carles Puigdemont

El líder demòcrata, que s'ha descrit com un «devot» del candidat de Junts per Catalunya a la presidència de la Generalitat, ha descartat amb tot que s'hagi de recórrer a noves eleccions al Parlament. En aquest sentit, ha demanat confiança en les decisions de Carles Puigdemont, assenyalant que és «una persona especialment lúcida». «L'han presentat com un fanàtic, però és una persona especialment lúcida», ha dit, descartant que la seva estratègia passi per uns nous comicis. 

 

Descarta que l'estratègia passi per unes noves eleccions

«Tot això, al final, és una gran posada en escena de reivindicació de qui ha guanyat les eleccions», ha indicat Trias, que ha recordat que l'independentisme va aconseguir la majoria absoluta al Parlament en les passades eleccions del 21 de desembre. 

 

Si el Parlament no aconsegueix investir un nou president abans del 22 de maig, es convocaran noves eleccions | CatalunyaDiari.cat

 

Amb tot, l'exbatlle també ha volgut recordar que Carles Puigdemont es troba actualment a l'estranger per «evitar que la justícia espanyola l'enviï a presó». «Li han trastornat la vida a ell i a la seva família», ha lamentat. En aquest sentit, ha demanat que la gent no es posi nerviosa, i deixar-lo fer perquè «ha fet un sacrifici importantíssim».

 

Recordem que el pròxim 22 de maig s'acaba el termini que les formacions polítiques tenen per investir un nou president, si no volen anar una vegada més cap a eleccions a l'estiu. 

Comentaris