Un milió de manifestants a la Diada segons la Guàrdia Urbana

La delegació del govern a Catalunya aquest any no donarà xifres de participació
Imatge dels participants de la manifestació de la Diada.
Imatge dels participants de la manifestació de la Diada. | Maria Font

La manifestació de la Diada ha omplert la Diagonal de Barcelona de gom a gom, però un cop passat l'acte simbòlic, cal donar pas a les dades oficials de participació. Tot i que la delegació del govern a Catalunya aquest any no donarà xifres de participació, a diferència d'altres any, la Guàrdia Urbana de Barcelona sí que ho ha fet. Segons la policia municipal, un milió de persones han participat de la manifestació. La xifra, és exactament la mateixa que va donar la Guàrdia Urbana l'any passat. Ara caldrà esperar a les xifres que dona l'organització. Per la seva banda, Societat Civil Catalana ha xifrat la participació en 200.000 persones.

 

Sis quilòmetres de la Diagonal, plens

Els participants han ocupat els sis quilòmetres de la Diagonal, des de la Plaça de les Glòries fins al Palau Reial. L'acte, organitzat per l'ANC i Òmnium, tenia com a objectiu reclamar la república i demanat l'alliberament dels polítics independentistes presos i el retorn dels exiliats. El tret distintiu de la manifestació d'aquest any era una onada de so que feia el recorregut de tota la Diagonal fins a arribar a tombar un mur al capdavant de la concentració. Aquest mur volia ser el símbol dels obstacles superats i a superar pels independentistes.

 

Un cop acabat l'acte simbòlic, la Diagonal s'ha començat a buidar a poc a poc i els manifestants han començat a marxar cap a casa. Molts d'aquests participants havien arribat a la capital catalana amb autobús des de diversos racons de Catalunya. Mentre els manifestants anaven marxant, s'ha donat pas a diversos parlaments a l'escenari del Palau Reial. Els discursos més aplaudits han sigut els dels advocats dels polítics empresonats i exiliats i els del vicepresident d'Òmnium i la presidenta de l'ANC.Comentaris

envia el comentari