Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Zapatero avisa que el conflicte català es podrà resoldre únicament amb diàleg

L'expresident espanyol considera un error deixar-ho tot en mans dels tribunals

José Luis Rodríguez Zapatero ha destacat la importància del diàleg en el conflicte català
José Luis Rodríguez Zapatero ha destacat la importància del diàleg en el conflicte català | cedida

 

L'expresident José Luis Rodríguez Zapatero ha advertit que el conflicte català no el podran resoldre «els tribunals», sinó únicament «la política i el diàleg». En aquest sentit, ha aprofitat per destacar «totes les negociacions que promou el president en funcions, Pedro Sánchez». 

Zapatero reivindica l'esperit dialogant de la Transició

L'exlíder socialista justificat les seves paraules assenyalant que els tribunals «tindran el seu recorregut», però s'ha mostrat escèptic que això pugui aportar una solució a la causa catalana. Per a Zapatero, en qualsevol conflicte un «empat és molt sa», però en el cas concret de Catalunya considera que «s'ha prolongat i es prolongarà en el temps. Ara bé, en aquest sentit espera que «una part i l'altra admetem un empat». 

[predef]fb-catalunya-345[/predef]

Per a l'expresident el diàleg és importantíssim, i se li han de dedicar «hores». «Em dol i em preocupa que els partits del centre drets, que diuen defensar la Transició, que es va basar en el diàleg, rebutgin qualsevol idea de diàleg respecte a Catalunya», ha confessat Zapatero, afegint que dialogar «és una finalitat en si mateix». 

Lamenta que algunes forces ignorin el significat ètic de la convivència

José Luis Rodríguez Zapatero  ha aprofitat per carregar contra aquells que pretenen dinamitar el diàleg acusant-los de tenir una visió massa simplista de la realitat. «Hi ha qui pot pensar que el diàleg és una manera de ser 'derechita covarde', com acusen ara a Rajoy. Això és d'un reduccionisme intel·lectual i un desconeixement demolidor», ha insistit. En aquest sentit, ha lamentat que ignorin «el significat ètic de la convivència». 

També et pit interessar