Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Zapatero defensa la taula de diàleg sobre Catalunya i demana suport per al Govern

Zapatero descriu la situació actual com un «tràngol decisiu»

L'expresident José Luis Rodríguez Zapatero
Zapatero reitera que el diàleg és l'única solució per al conflicte de Catalunya | CatalunyaDiari

L'expresident del GovernJosé Luis Rodríguez Zapatero ha afirmat aquest dijous que el diàleg entre el Govern i la Generalitat és l'«única via» per a afrontar la situació a Catalunya i ha reclamat suport per a l'Executiu de Pedro Sánchez davant «tràngols decisius» com aquest.

[predef]catdiari-grup-de-facebook-580[/predef]

Mentre presentava la iniciativa Plataforma d'Homes Feministes, a Fuenlabrada, Zapatero ha fet declaracions a la premsa on avançava que estava molt esperançat: «Tota persona que estimi a Espanya, diversa, moderna i ambiciosa, ha de donar suport a aquest diàleg de bona fe». L'exlíder del PSOE ha celebrat que finalment el conflicte a Catalunya s'afronti «a través del diàleg» amb «esperança i amb una gran convicció i fe en la democràcia espanyola».

Zapatero ha saludat així la taula bilateral  entre el Govern i la Generalitat, que aquest dimecres va celebrar la seva primera reunió a La Moncloa. Els expresidents Felipe González i José María Aznar, al contrari que Zapatero, han coincidit en el fet que mai haguessin posat aquesta iniciativa en marxa. Aznar, per una banda, considera que la reunió de la taula de diàleg té «conseqüències molt greus» i constitueix un «element devastador per al sistema». Mentrestant, el seu antecessor, Felipe González, ha demanat «desdramatitzar», si bé ha reconegut que no era «per falta de preocupació».

Enfront d'aquesta actitud, Zapatero ha reiterat  que el diàleg és «l'única via» per afrontar un conflicte com el català «que ha estat molt, molt greu, i que ha durat 10 anys» i ha subratllat que «tant de bo això s'hagués produït fa anys».

Veus discrepants

«Em sorprèn que hi hagi veus de partits que han estat de Govern que no ho entenguin», ha indicat, que «l'única manera de fomentar la coincidència, el retrobament, el respecte a les lleis, a la democràcia» és «la persuasió, el debat d'idees, els arguments, el respecte i l'enteniment». En aquest sentit, ha recalcat que els qui no entenen això «estan demostrant que desconeixen el sentit  del qual és el nostre país» i que «tampoc tenen una altra política alternativa  més que la confrontació, que només genera més confrontació, més desafecció».

Per tot això, l'expresident espanyol ha fet una crida  a la resta de formacions polítiques perquè facin costat al Govern en aquesta iniciativa per abordar el conflicte a Catalunya. «Els que tenen aquesta enorme responsabilitat necessiten suport, com gairebé tots els demòcrates hem donat ajuda als governs quan tenien tràngols decisius com és aquest», ha dit finalment Zapatero.

També et pot interessar...