Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
José Luis Rodríguez Zapatero, durant l'entrevista a 'Quatre gats', de TV3, el 26 de març de 2020.

Zapatero no es mulla sobre un possible indult als presos

L'expresident del govern espanyol assegura que «donarà suport» a la decisió que prengui Pedro Sánchez

José Luis Rodríguez Zapatero, durant l'entrevista a 'Quatre gats', de TV3, el 26 de març de 2020.
L'expresident del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, durant l'entrevista a 'Quatre gats'. | CCMA

L'expresident del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, va ser el protagonista, aquest dijous 26 de març, del programa 'Quatre gats', que Ricard Ustrell  presenta a TV3. Durant aquest episodi del programa, Ustrell entrevistava Zapatero, però també hi intervenien altres personalitats que reflexionaven al voltant del seu mandat al capdavant de la Moncloa, entre els anys 2004 i 2011.

Així, hi vam poder veure la seva excap de premsa, Angélica Rubio, l'exlíder d'ERC (2004-2008) i exvicepresident del govern de Catalunya (2006-2010), Josep Lluís Carod-Rovira, o els ex consellers (2003-2010) de la Generalitat, Joaquim Nadal i Montserrat Tura.

Zapatero no es mulla sobre l'indult als presos

Una de les qüestions que es van tractar durant la conversa amb Zapatero va ser, és clar, el conflicte entre Catalunya i Espanya que manté diversos líders polítics i socials catalans a la presó. L'ex president del govern espanyol  va respondre amb evasives a la possibilitat d'un indult.

Tot i remarcar que l'indult no compta amb el suport social suficient, va evitar respondre si seria la mesura que aplicaria en cas que ell fos el president del govern. «El que sí que sé és que donare suport a les mesures que prengui el president del govern espanyol», va dir, amb rotunditat.

Durant l'entrevista, en què també es va parlar de valent de l'etapa de Zapatero com a president, amb el procés d'aprovació del nou Estatut de Catalunya i les negociacions de pau amb ETA, Zapatero també va descartar un referèndum com a solució del conflicte català: