Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
José Luís Rodríguez Zapatero ha defensat la necessitat d'establir un «diàleg» sobre Catalunya

Zapatero reclama un diàleg «obert i sincer» per donar sortida al conflicte català

L'expresident socialista ha destacat la necessitat d'«allargar la mà» i trobar «un marc de convivència més adequat»

José Luís Rodríguez Zapatero ha defensat la necessitat d'establir un «diàleg» sobre Catalunya
José Luis Rodríguez Zapatero ha defensat la necessitat d'establir un «diàleg» sobre Catalunya | cedida

José Luis Rodríguez Zapatero aposta per un «diàleg» amb «totes les alternatives» disponibles per solucionar el conflicte català. L'expresident del govern espanyol ha defensat, en una intervenció a Cadena SER, la necessitat d'eliminar les línies vermelles, i ha celebrat l'acord entre PSOE i Podem per a la investidura, reconeixent que es tracta d'un pacte que «desitjava».

Zapatero reclama un diàleg «obert i sincer» amb Catalunya

En referència al problema polític existent a Catalunya, el socialista ha assenyalat que l'important és un diàleg «obert i sincer» que tingui una continuïtat i, a més, que «cadascú pugui plantejar totes les alternatives». Ara bé, també ha volgut assenyalar que els independentistes han de ser realistes, i veure que «van fer un viatge enlloc que no té retorn». 

En aquest sentit, Zapatero s'ha referit a la «intel·ligència de la democràcia espanyola i la generositat dels valors democràtics» per trobar una sortida. «Hem d'allargar la mà perquè tornin d'aquest viatge i buscar un major acomodament i un marc de convivència més adequat», ha insistit. 

També et pot interessar...