Zapatero reclama un diàleg «obert i sincer» per donar sortida al conflicte català

L'expresident socialista ha destacat la necessitat d'«allargar la mà» i trobar «un marc de convivència més adequat»
José Luis Rodríguez Zapatero ha defensat la necessitat d'establir un «diàleg» sobre Catalunya | cedida

 

José Luis Rodríguez Zapatero aposta per un «diàleg» amb «totes les alternatives» disponibles per solucionar el conflicte català. L'expresident del govern espanyol ha defensat, en una intervenció a Cadena SER, la necessitat d'eliminar les línies vermelles, i ha celebrat l'acord entre PSOE i Podem per a la investidura, reconeixent que es tracta d'un pacte que «desitjava».

 

Zapatero reclama un diàleg «obert i sincer» amb Catalunya

En referència al problema polític existent a Catalunya, el socialista ha assenyalat que l'important és un diàleg «obert i sincer» que tingui una continuïtat i, a més, que «cadascú pugui plantejar totes les alternatives». Ara bé, també ha volgut assenyalar que els independentistes han de ser realistes, i veure que «van fer un viatge enlloc que no té retorn». 

 

En aquest sentit, Zapatero s'ha referit a la «intel·ligència de la democràcia espanyola i la generositat dels valors democràtics» per trobar una sortida. «Hem d'allargar la mà perquè tornin d'aquest viatge i buscar un major acomodament i un marc de convivència més adequat», ha insistit. 

 

També et pot interessar...