IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

José Zaragoza confon un tuit de Torra i l'acusa de xenòfob

El president de la Generalitat havia escrit una cita del poeta lleidatà Màrius Torres

Quim Torra durant la seva visita a l'Aplec del Caragol deLleida.
Quim Torra durant la seva visita a l'Aplec del Caragol deLleida. | CatalunyaDiari.cat

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha deixat en evidència el diputat del PSC al Congrés, José Zaragoza, després que aquest l'hagi acusat de «xenòfob» en confondre un poema antifranquista del lleidatà Màrius Torres amb un escrit de Philippe Pétain, el president de França col·laboracionista amb els nazis.

Tot ha començat quan Torra, que aquest passat diumenge 27 de maig, assistia a l’Aplec del Caragol de Lleida, publicava un missatge al seu compte de Twitter en què deia: «Arribant a Lleida, allà on la terra no sabrà mai mentir».

Torra respon atònit a les acusacions de Zaragoza

Unes paraules que Zaragoza no ha tardat a assegurar que les havia pronunciat en el seu dia Pétain, acusant el president de «seguir en la seva línia xenòfoba». «Vergonya que sigui el President», afegia el socialista.

I és que cal puntualitzar que les paraules de Quim Torra formen part del poema ‘La ciutat llunyana’ de l’escriptor Màrius Torres, el qual va ser escrit després que les tropes de Franco haguessin acabat d'ocupar el territori català.

Així doncs, i davant les dures acusacions de Zaragoza, Torra l’ha respost atònit.«Sr. Zaragoza, és que no m’ho puc creure, de debò», ha assenyalat el president, al mateix temps que l’informava que «la cita és de Màrius Torres i La ciutat llunyana». A més a més, i perquè no hi hagi cap dubte, Torra també ha compartit un fragment del poema.

Com era d’esperar, les xarxes no han tardat a fer-se ressò de l’acusació del diputat socialista, i centenars d’usuaris han defensat les paraules del president i han denunciat les infàmies.

Zaragoza acaba disculpant-se

Finalment, José Zaragoza ha admès l'error i ha demanat disculpes al president de la Generalitat. «Té raó, quan un es confon s'ha de demanar disculpes. Li demano disculpes», ha escrit el socialista a Torra minuts més tard. 


Comentaris

envia el comentari