IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Rufián defensa Puigdemont carregant contra un exministre franquista

La piulada del diputat d'Esquerra al congrés està tenint un enorme ressò a les xarxes

Imatge d'arxiu del diputat, Gabriel Rufián.
Imatge d'arxiu del diputat, Gabriel Rufián. | CatalunyaDiari.cat

Gabriel Rufián segueix entestat a ser l’enfant terrible de l’espanyolisme. Consolidada la seva figura de defensor dels independentistes a Twitter, el diputat d’Esquerra Republicana al congrés dels diputats segueix disparant a tort i a dret a les xarxes. On, de fet, fa viral tot allò que escriu.

No n’ha estat una excepció, doncs, la seva darrera piulada. En aquesta però, Rufián ha optat per sortir en defensa de Carles Puigdemont —no és una pràctica massa habitual en el Diputat— al·legant que es coneix més l’ordre d’extradició sobre l’expresident de la Generalitat que no la de Martín Villa, exministre franquista que es refugia a Argentina amb una ordre internacional de detenció per crims contra la humanitat.

Martín Villa, objectiu de Rufián

Tot i ser una figura que viu amagada i darrere els focus, el nom de Rodolfo Martín Villa va sonar amb força durant molts anys. Exministre franquista, exministre de Governació i Interior durant la transició i recol·locat posteriorment a Endesa, Martín Villa és responsable directe de l’assassinat d’almenys 35 persones.

Aquests, de fet, van ser assassinats durant una transició que alguns van qualificar de «modèlica» a mans de la policia armada, la guàrdia civil i grups d’extrema dreta.

Així mateix, a part de liderar l’ofensiva repressió contra múltiples manifestacions entre els anys 1975 i 1978, se’l coneix també pels crims contra la humanitat comesos durant la massacre del 3 de març de 1976 a Vitòria.

Rodolfo Martín Villa, en una imatge d'arxiu
Rodolfo Martín Villa, en una imatge d'arxiu | EFE

 

La manifestació es recorda pels 5 morts i 150 ferits de bala que va reportar i perquè, a la llarga, va suposar que aquest marxés a l’Argentina. On viu actualment acusat de «la repressió durant la concentració de treballadors a Vitòria el 3 de març de 1976» per la jutgessa María Servini de Cubría.

La reacció a les xarxes

Mai deixa indiferent a ningú. Rufián ha fet de Twitter la seva «arma» predilecte, però també és cert que aquesta eina ha servit perquè milers de seguidors carreguessin o aplaudissin la figura. Aquestes, de fet, han estat algunes de les respostes a Rufián a la xarxa:


Comentaris

envia el comentari