rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ARA MATEIX

Cues quilomètriques a la C-32, a Premià, per un accident

L'equip de Zoido va reclamar una medalla el mateix dia que el Congrés va tombar Rajoy

Així ho demostra un escrit enviat per la Secretaria de l'Estat de Seguretat el passat 31 de maig
Juan Ignacio Zoido en una imatge d'arxiu. | CatalunyaDiari.cat

 

Els membres més destacats de l’equip de Juan Ignacio Zoido volien rebre una condecoració per la feina feta durant la seva etapa al Ministeri de l’Interior, segons un escrit al qual ha tingut accés ‘eldiario.es’. 

 

En el document, l’exsecretari d’Estat de Seguretat, José Antonio Nieto, proposava a la Guàrdia Civil  que recompensés amb cinc creus al mèrit amb distintiu blanc al director de gabinet de Zoido, així com a dos dels assessors del ministre, un assessor del mateix Nieto i un assessor de la directora general de Relacions Internacions i Estrangeria, entre altres.

El mateix dia que es va tombar Rajoy

El més curiós del cas és que l’escrit va ser enviat el passat 31 de maig, el mateix dia que el PNB va anunciar que donava el seu suport a la moció de censura presentada pel PSOE per fer fora el govern de Mariano Rajoy. I és que cal recordar que amb els vots dels nacionalistes bascos i dels partits independentistes, Pedro Sánchez va aconseguir tombar el PP.

 

Segons informa el citat mitjà, un dels assessors per al qual se sol·licita la condecoració és Santiago Martínez Vares, l’històric cap de premsa de Zoido a Sevilla, a qui també va reclamar per a la seva etapa ministerial. Tanmateix, Fernando Matres, que també va treballar en la comunicació de l’Ajuntament de Zoido, també ha estat proposat per a la medalla blanca.

 

També se sol·licita la medalla blanca de la Guàrdia Civil per a quatre dels escortes que ha tingut el secretari d'Estat durant la seva estada a l'Interior, tots ells policies nacionals. Es tracta del cap del grup, un sotsinspector, i tres policies de l'Escala Bàsica. El tercer assessor, Guiseppe Aloisio, pertanyia a l'equip de José Antonio Nieto, a l'Ajuntament de Còrdova, tal com informa el citat mitjà. 

 

Ara, però, l'última paraula sobre aquesta concessió de medalles recau en l'actual equip de govern i, concretament, en el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska. 

Comentaris