Les 20 frases més típiques de les persones geloses

Aquestes paraules són molt recurrents en les relacions de parella tòxiques

Una parella fent-se un petó a la galta
Aquestes frases es diuen molt sovint quan la relació de parella és tòxica | PXHERE

 

 

L'amor no sempre és fàcil. Creus que tens un guardaespatlles en comptes d'un xicot o d'una xicota? Que no t'enganyin: tot seguit descobriràs un recull de 20 frases habituals de les persones geloses i les relacions sentimentals tòxiques.

En cas que tinguis una parella sentimental que n'abusi, probablement hauries d'allunyar-te d'aquest individu o explicar-li que el seu problema és seriós. Sobretot, no permetis que una altra persona prengui el control de la teva vida.

Les 20 frases de les persones geloses que no s'haurien de pronunciar

Encara que la gelosia pot aparèixer de formes variades, aquestes paraules normalment són les que més caracteritzen l'estil de comunicació dels individus que són massa controladors, tal com ha revelat 'Carácter Urbano'. Tot seguit, a més, parlarem de les raons que fan que resultin absurdes. 

1Per què te'l/te la quedes mirant?

Es tracta d'una de les frases més habituals del repertori dels individus gelosos. Tothom té ulls a la cara, i no és estrany que de tant en tant se'ns escapin. És habitual que ens fixem en algú que és atractiu per a nosaltres, però aquest fet no implica que la nostra parella sentimental sigui menys atractiva per a nosaltres.

2Per quina raó t'arregles tant/et poses tant de maquillatge?

La raó del maquillatge és la mateixa que la raó d'arreglar-se al davant d'un mirall. Aquestes paraules les pronuncien els gelosos de manera habitual i, si són molt recurrents, podria indicar-nos que es tracta d'una relació tòxica. Ella es vol sentir maca i té dret a poder-se maquillar, igual que si ell es vol sentir maco té dret a poder-se arreglar.

3Tinc cura únicament d'allò que em pertany.

Una de les pitjors afirmacions: a banda de ser típica de les relacions de tipus tòxic, implica un sentiment de possessió que resulta alarmant. Ara bé, hi ha una cosa que ha de quedar ben clara en l'àmbit dels vincles sentimentals: cap persona en posseeix una altra.

4Per què bloqueges el teu telèfon mòbil?

S'ha de ser ben caparrut, o coses pitjors, per entendre que rere un bloqueig del mòbil hi pot haver una història sentimental oculta. Simplement, bloqueja el telèfon per evitar que, si mai pateix un robatori, puguin accedir fàcilment a la seva informació.

5Per què l'has saludat, de què el/la coneixes?

Qualsevol relació de tipus tòxic amaga determinats comentaris d'aquesta mena. De debò penses que l'altre no hauria de tenir amics? Saludar-se amb una altra persona adulta i responsable no té cap relació amb lligar amb algú, sinó que el fet de tenir una relació de cordialitat amb altra gent significa que la mentalitat de l'individu en qüestió és oberta i sociable.

6Tinc confiança en tu, però no tinc confiança en ells.

Sovint, aquestes paraules passen desapercebudes. Ara bé, tenen oculta una gelosia per a l'altre que no és gens saludable. Si hi confies prou no t'has de preocupar per res, i si creus que totes les dones van darrere del teu xicot o xicota, o que tots els homes tenen intencions ocultes o un comportament masclista, hauries de mirar de solucionar el teu problema vinculat amb l'autoestima.

7Digue'm l'hora i et vindré a recollir

La teva parella sentimental no és el teu xofer particular, i has de tenir present que no hauria de tenir un control absolut de qualsevol dels teus moviments. L'amistat i la confiança és el fonament dels vincles sentimentals més sòlids.

8Per què t'has posat a parlar amb ell/amb ella?

Es tracta d'una altra frase molt habitual dins del repertori de la gent gelosa. Som persones humanes i, per tant, ens relacionem per mitjà de les paraules. Això implica que tothom té la llibertat de poder parlar amb qui vulgui i qui li vingui de gust, sempre que no es vulnerin les llibertats dels altres.

9Et connectes però no em parles.

No tenim l'obligació d'haver de mirar el telèfon mòbil durant tot el dia. Les relacions tòxiques es fonamenten en l'obsessió i el control. En canvi, una parella podria ser que es passés diverses hores sense dir-se res i que continuï estimant-se igual o més que al principi.

10T'he estat trucant i no he obtingut resposta, què estaves fent?

Una frase que s'assembla a la d'abans en gran mesura. Podria ser que l'altra persona estigués ocupada fent alguna cosa concreta i no t'ha de donar justificacions sobre això.

11Què faràs en aquesta nit amb amigues?

Parlaràs amb les amigues, t'ho passaràs bé i beuràs vi. No pots fer-hi res més a banda d'acceptar que ho faci i alegrar-te'n.

12Esborra les fotos en què apareixes amb un escot.

Cadascú pot vestir-se com vulgui, amb escots pronunciats o roba cridanera, si s'escau. Si li agrada vestir-se així i mostrar aquesta part del seu cos, també a les xarxes socials, segur que és perquè no li falta seguretat pel que fa al seu propi cos i el vol ensenyar a tothom.

13Digue'm quina contrasenya fas servir a Instagram/Facebook.

Les xarxes socials funcionen de meravella per tal de fer valdre la llibertat d'expressió o de compartir determinades experiències. Ara bé, si es converteixen en una eina de control per a la parella sentimental, és millor tractar el problema ràpidament. De fet, no hauríem d'haver de compartir les contrasenyes de cap xarxa social.

14Per què li has posat que aquesta foto seva t'agrada?

Posa que li agrada aquesta foto en qüestió perquè li agrada allò que està veient. Si no te n'adones, tens un problema. Tot i que en determinades ocasions els 'm'agrada' podrien representar alguna cosa més, normalment no tenen cap mena de transcendència. Quan es tracta de relacionar-te a través de les xarxes socials, no et deixis coaccionar.

15He vist que t'ha arribat un WhatsApp. De qui?

Controlar l'altre en excés pot causar molta opressió i ofec. Durant el dia és normal que parlem amb una quantitat important de persones de l'entorn. Per tant, és millor que et relaxis.

16No surtis avui.

La pitjor frase de totes de les persones geloses, que simbolitza una imposició absoluta quant a l'altre. No li deixis que arribi a aquest nivell, si tens ganes de sortir i de passar una bona estona tens tot el dret de fer-ho sense limitacions imposades.

17Per quin motiu em parles sobre el teu/la teva ex?

Aquesta frase pot originar un debat de cap a peus. Ara bé, jo penso que no hi ha res de dolent en el fet de parlar d'antigues relacions, si no és que això es transforma en un hàbit. Parlar d'una antiga relació sentimental vol dir que l'altre se sent còmode al teu costat i que, amb la teva companyia i ajuda, vol deixar aquella etapa ben enrere.

18En comptes de defensar-me a mi, t'estimes més defensar-lo/la?

Hi ha molta gent que pensa que dos individus que dormen en un mateix matalàs acaben adquirint una mateixa condició. Tot i que aquesta frase té una part certa, defensar una opinió en particular no té relació amb els sentiments que experimentes cap a l'altre. Digues-li-ho, en cas que pensis que s'equivoca.

19Tens més ganes de fer això que de passar estones amb mi?

Les parelles no són 'packs' indivisibles que hagin d'anar junts a tot arreu. Cadascú requereix un espai propi i, en cas que aquest espai no sigui respectat, podria haver-hi efectes importants per a la relació.

20Què et passa pel cap?

Tot i que en un context normal aquesta frase sembla innocent, si la repetim de manera habitual pot transformar-se en un senyal de gelosia. Si la teva parella sentimental coarta la teva llibertat de pensament, això seria el súmmum. De fet, tothom té dret a poder deixar volar la fantasia de tant en tant.


Comentaris

envia el comentari