Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El Tsunami Democràtic emet un comunicat internacional denunciant la sentència

El greu impacte econòmic del bloqueig al Prat per al govern espanyol

Les companyies hauran de demostrar que els perjudicis patits deriven d'un mal funcionament dels serveis públics

El Tsunami Democràtic emet un comunicat internacional denunciant la sentència
L'Aeroport del Prat ha estat el principal objectiu de les concentracions liderades pel 'Tsunami Democràtic' aquest dilluns | @Tsunami_dem

Els forts aldarulls viscuts el passat dilluns a l'Aeroport del Prat de Barcelona arran de la publicació de la sentència contra els polítics catalans presos, no van deixar indiferent a ningú.

De fet, més enllà de qualsevol ideologia, hi ha un fet matemàtic que ajuda a valorar la magnitud de la protesta: més de 150 vols cancel·lats. En aquest sentit, des de 'VozPópuli', han explicat que les companyies aèries podrien demanar indemnitzacions a l'Estat i al Govern de la Generalitat. 

[predef]catalunya-diari-81[/predef]

Dret a rebre indemnització pels perjudicis patits

De fet, segons ha explicat l'advocat especialista en Dret Administratiu, Javier Domínguez Calatayud, «la Llei de Règim Jurídic del Sector Públic, regula la responsabilitat pel funcionament deficient de qualsevol administració, reconeixent el dret a rebre indemnització pels perjudicis patits».

En la mateixa línia, l'expert comenta que, tot i que les mobilitzacions al Prat van estar convocades per Tsunami Democràtic, aquesta entitat no té al seu capdavant a cap persona física contra la qual es puguin demanar responsabilitats. Per aquest motiu, quan aquest extrem passa,  han de ser les Administracions corresponents les que reben la responsabilitat sobre els fets succeïts. 

Els manifestants, al Prat
Els manifestants, al Prat | CatalunyaDiari.cat

 

Un mal funcionament dels serveis públics?

Ara bé, encara que sembli un procés d'acusació evident, el cert és que si finalment les companyies decideixen emprendre accions legals per a rebre indemnitzacions per la cancel·lació de vols, hauran de demostrar que els perjudicis patits deriven d'un mal funcionament dels serveis públics. És a dir, hauran d'acreditar que les Administracions implicades tenien els mitjans necessaris per aturar la situació.

Si bé cal remarcar que la llei actual no contempla casos de resolució certament inversemblants com que hagués vingut l'exèrcit a actuar. Per tant, les aerolínies podran estudiar la possibilitat de rebre una indemnització per tot el viscut, però  hauran de saber argumentar bé aquesta acusació per tal que els hi surti rentable fer-ho. De moment, tant Estat com Generalitat segueixen calibrant la magnitud dels fets que, des de dilluns, mantenen el país en alerta.

També et poden interessar...