TENS TELEGRAM?

👉 No et perdis les últimes hores de Catalunya. Segueix-nos clicant aquí!

MÉTEO

⛈ Alerta màxima a Catalunya: comença la llevantada més forta de l'any

La factura de la llum pot augmentar en 170 euros l'any

La pujada de temperatures dispara en un 30% el consum d'energia
La factura de la llum pujarà en els pròxims mesos | Cedida

 

Com a conseqüència de la pujada de temperatures i la necessitat de l'ús d'aparells d'aire condicionat per refrescar les cases, el consum d'energia es dispararà en les pròximes setmanes, podent arribar a augmentar en un 30% respecte als registres anteriors.

 

El resultat d'aquesta situació es veurà reflectit directament registrat en el preu de les factures vinents, que podria arribar a incrementar en 170 euros cada any. Així ho ha determinat un estudi elaborat pel comparador d'assegurances en línia, 'Acierto.com'.

 

D'aquesta manera, es determina que un equip de 2.200 frigories consumeix una mitjana de 1.350 watts per hora, una xifra que pot arribar a elevar-se fins als 2.900 watts en aparells de més antiguitat. Per tant, a major consum de l'aire condicionat, més augmentarà la factura a final de mes.

Consells per reduir la factura de la llum

No renovar l'equip de climatització que tenim a casa, a la llarga, pot sortir més car. Un aparell nou consumirà notablement menys, pel que pot ser més beneficiós en el moment de rebre les factures. De la mateixa manera, no tots els aparells s'acomoden a les necessitats de cada usuari.

 

És important que, abans d'encendre l'aire condicionat, ens assegurem que totes les portes de sales que no utilitzem, així com les finestres, es troben ben tancades, per permetre que els espais on ens trobem es refresquin més ràpidament, per tal de poder evitar mantenir l'ús.

 

D'altra banda, també es pot trobar alternatives sostenibles com seria obrir portes i finestres per tal de generar corrent intern. Tot i les altes temperatures, la sensació de frescor és fàcilment perceptible si utilitzem aquesta estratègia, pel que pot ser una primera opció abans d'obrir l'aire condicionat.
 

Augmenta la factura de la llum

El mes de maig, Facua va advertir sobre un increment en l'import de la factura de la llum. El primer període de 2018, el Govern va autoritzar les companyies elèctriques a cobrar, en un sol pagament, les tarifes que s'havien aplicat de manera errònia durant els últims tres anys.

 

Milers d'usuaris va haver de fer front a aquest import inesperat. No obstant això, no s'evitaran patir un altre augment de la factura de la llum, a conseqüència de l'arribada de l'estació més calorosa de l'any, amb el seu pertinent increment de temperatures.

🔴 Ara pots rebre els avisos del tall de carreteres al teu correu. Fes clic aquí!

Comentaris