TENS TELEGRAM?

👉 No et perdis les últimes hores de Catalunya. Segueix-nos clicant aquí!

MÉTEO

⛈ Alerta màxima a Catalunya: comença la llevantada més forta de l'any

Descobreixen una nova malaltia de transmissió sexual impossible de tractar

Els especialistes observen amb preocupació la dificultat per diagnosticar correctament i tractar la malaltia
 
Muestra de Clamidia | Dr. Lance Liotta Laboratory

 

 

  

La nova malaltia de transmissió sexual es diu Mycoplasma genitalium, un nou mal de cap per als qui la pateixen i per als professionals de la salut. Es tracta d'una malaltia que es pot confondre perfectament amb altres més comuns. A més de la dificultat d'establir un diagnòstic fiable, se suma el fet que el virus és resistent a gairebé tots els antibiòtics habituals per tractar malalties de transmissió sexual.

 

La nova i camaleònica ETS

En aquest sentit, els investigadors tenen un coneixement extens sobre algunes malalties sexuals. La gonorrea, la sífilis i la clamídia son alguns dels exemples clars d'ETS més comuns a la societat. Totes elles compten amb un tractament fiable, tot i que la gonorrea ha desenvolupat una resistència molt forta als antibiòtics potents, arribant a ser considerada com una «superbacteria».

  

  

Malgrat tot, la nova ETS està molt lluny d'assemblar-se a d'altres més conegudes. S'ha dut a teme un nou estudi a la comunitat de Madrid per descobrir algunes dades noves sobre aquest organisme, concloent que el M. genitalium representa el 3% dels casos d'infecció per relació sexual. En un 20% dels casos, la bacterià resisteix els antibiòtics que s'utilitzen habitualment.

  

  

En un altre estudi paral·lel, es determina que la resistència als antibiòtics afecta de forma diferent als homes i a les dones. Es calcula que afecta un total del 0,98% en les ETS de dones, mentre que la immunitat a l'antibiòtic en homes és més alta, afectant un 6% de les infeccions.

 

L'error de confondre el Mycoplasma genitalium

Com hem assenyalat anteriorment, un dels problemes més evidents de la malaltia és que és fàcil confondre-la per Clamídia. És difícil distingir-la inclús per al personal mèdic més qualificat, i aquests poden cometre l'error de receptar un antibiòtic, desencadenant un efecte no desitjat en el pacient.

  

  

Alguns analistes asseguren que el problema és que no hi ha un mètode econòmic per diagnosticar la malaltia. En aquest sentit, el 'Journal of Incfectious Diseases' adverteix que s'ha dut a terme una estratègia equivocada envers aquest problema de salut pública.

 

🔴 Ara pots rebre els avisos del tall de carreteres al teu correu. Fes clic aquí!

Comentaris