Telegram : +34 629 74 76 77
E-Mail: info@catalunyadiari.cat
La Renda Garantida de Ciutadania (RGC) arribarà a més col·lectius després del principi d'acord al qual s’ha arribat en la seva comissió de govern. Representants de la Generalitat, sindicats, patronal, món local, tercer sector i treball social han decidit ampliar aquesta prestació a les dones víctimes de violència masclista, persones desnonades o famílies nombroses que compleixin uns certs requisits. Aquesta nova prestació es suma a altres aprovades pel govern espanyol.
Les famílies nombroses que tinguin membres treballant amb contractes a temps parcials i estiguin per sota dels ingressos màxims podran rebre un complement sempre que tinguin les condicions marcades pel departament d'Afers Social i Famílies. Per les persones desnonades i dones víctimes de violència de gènere que siguin acollides en un altre domicili, no es tindrà en compte els ingressos de la unitat familiar i podran mantenir la percepció durant un any, prorrogable a dos.
L'import d'aquesta renda estava fixat per aquest any 2018 entre 604 i 1.122 €, depenen del nombre de membres de la unitat familiar. Per accedir-hi cal tenir més de 23 anys, estar empadronat a Catalunya, acreditar la residència els 24 mesos anteriors a la sol·licitud i no haver superat el màxim d'ingressos durant els 6 mesos previs a la demanda.
L’acord també permetrà als beneficiaris que trobin una feina a temps complet, suspendre temporalment l’ajuda. No hauran de fer de nou els tràmits si el seu contracte s’esgota. Totes aquestes mesures serviran, segons ha comentat El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani per «donar resposta a les necessitats socials de col·lectius que fins ara no podien beneficiar-se'n».
Al llarg del seu primer any d’implantació, més de 113.000 persones s’han acollit a aquesta prestació. Concretament, 45.363 pensionistes o persones que rebien prestacions estatals per sota del límit establert a la RGC i 68.350 membres de 26.958 famílies que tampoc arribaven als ingressos mínims.
Aquesta mesura va suposar un augment de 81 milions d'euros respecte a l'any 2016, de la partida pressupostària que ha destinat el govern de la Generalitat a compensar les persones més vulnerables, passant de 228 a 309 milions.