CatalunyaDiari.cat

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

PREVISIÓ MÉTEO

Temps encara tranquil però amb alguns canvis ja aquest dimecres

ATENCIÓ

Detenen un jove per les protestes de l’1-O al Parlament

Els teleoperadors no poden trucar els membres de la Llista Robinson

Es tracta d’una base de dades de les persones que no volen rebre publicitat i que han de consultar les empreses
Els teleoperadors poden convertir-se en tot un mal de cap | cedida

 

Segur que alguna vegada has rebut una trucada i, quan contestes, hi ha un teleoperador a l'altra banda del telèfon o, simplement, ningú contesta. Fins i tot, pot ser que rebis diverses trucades en un mateix dia. Segur que vols acabar amb això i que et deixin de molestar amb publicitat a totes hores, veritat? Doncs només has de fer una cosa: inscriure't a la Llista Robinson.

 

Es tracta d'una base de dades, gestionada per l'Associació Espanyola d'Economia Digital, de totes aquelles persones que no volen rebre publicitat. A més de les trucades que els teleoperadors fan a qualsevol hora, també s'hi inclouen els correus electrònics, el correu postal i els missatges.

 

Com apuntar-se a la Llista Robinson?

Aquesta basa de dades va ser creada per la Federació de Comerç Electrònic i Màrqueting Directe amb l'objectiu de protegir els consumidors de tota mena de promocions publicitàries. Segons expliquen els seus responsables, totes les empreses han de consultar aquesta llista de noms abans d'engegar una campanya de publicitat per tenir coneixement de a qui no li poden enviar. No obstant això, convé destacar que les empreses sí que podran enviar publicitat a persones que apareguin a la Llista Robinson sempre que ja siguin clients de la companyia.

 

 

Per poder figurar a la Llista Robinson només cal accedir a la seva pàgina web, i donar-se d'alta introduint les dades personals de forma totalment gratuïta. A continuació, l'usuari rebrà un correu electrònic que demanarà confirmar la identitat i només caldrà activar el compte, que podria trigar uns tres mesos a poder fer-se efectiu.

 

Cal destacar, però, que no totes les empreses consulten aquesta llista abans de començar una nova campanya publicitària, motiu pel qual no és 100% efectiva. Tot i això, és veritat que les companyies cada vegada utilitzen menys aquesta forma de fer publicitat, ja que tantes trucades fan que el client acabi enfadat i sigui perjudicial per a l'empresa.

❗Notícia en ampliació. La redacció de CatalunyaDiari.cat està treballant per ampliar aquesta informació. S'anirà actualitzant quan hi hagi més informació.

Podeu enviar imatges, vídeos o més informació d'aquesta notícia en curs al correu info@catalunyadiari.cat, per Facebook a catalunyadiari, per Twitter a @catalunyadiari o per WhatsApp o Telegram al : +34 629 74 76 77.