ENQUESTA

📊 Creus que haurien de concedir als presos catalans el règim de semillibertat?

TMB afegirà una llançadora com a transport alternatiu al tall de la línia 1 de metro

Es preveu que amb aquesta mesura hi hagi una disminució de la demanda en la zona afectada
TMB afegirà una llançadora de bus com a transport alternatiu de la línia 1 de metro | Cedida

 

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) modificarà a partir del pròxim 25 de juliol el transport alternatiu del tall de la línia 1 de metro afegint una llançadora de bus que farà el recorregut entre Fondo i Clot. A més, un segon servei continuarà reforçant l'eix de la Meridiana fins a Fabra i Puig.

 

TMB atribueix aquests canvis a la menor mobilitat prevista i a les diferents condicions de trànsit, especialment la capacitat de la rambla Onze de Setembre i del carrer de Dublín, a Barcelona. Aquestes modificacions augmentaran les opcions d'itinerari i reduiran la necessitat de transbordaments en alguns recorreguts. El dispositiu alternatiu al tall del metro ha provocat diverses crítiques entre els usuaris i els sindicats.

  

En un comunicat, TMB subratlla que en aquesta segona part del tall es preveu una disminució de la demanda de transport a la zona d’afectació, fins al 50% al mes d'agost. Així, de les 90.000 entrades que es registren al juliol a la línia 1 en el tram Clot - Fondo es passaria a unes 50.000.

 

Es preveu que hi ha un decreixement del 50% en el mes d'agost de demanda de transport a la línia 1 de metro | Catalunyadiari.com

 

D’altra banda, la menor mobilitat fa preveure que els colls d’ampolla del recorregut pel barri de Sant Andreu, i en especial a la rambla Onze de Setembre i al carrer de Dublín, es descongestionin i afavoreixin el pas de l’elevat nombre d’autobusos que han de circular, tant els de les línies regulars com de la llançadora.

 

Així, s’ha valorat la conveniència d’augmentar l’aprofitament de la capacitat del servei d’autobusos amb inici a Fondo i afegir connexions per als usuaris amb origen o destinació a Torras i Bages, Trinitat Vella i Baró de Viver. D’aquesta manera, a partir del 25 de juliol, els autobusos llançadora continuaran des d’Onze de Setembre fins a Clot, passant per les estacions intermèdies de Fabra i Puig, La Sagrera i Navas, a intervals d’entre 5 i 6 minuts en feiners.

 

En aquest tram, a les hores de més demanda, se superposarà amb el segon servei especial, que continuarà fent el trajecte entre Clot i Fabra i Puig entre cada 2,5 i 3,5 minuts en feiners.

 

La solució de TMB, una millora en la mobilitat ciutadana 

Aquesta llançadora entre Fondo i Clot, que TMB insisteix que es pot implementar en aquest moment per les millors condicions de la mobilitat, dona una millor solució a les necessitats dels veïns del districte de Sant Andreu. També es produeix una millora important de la mobilitat de la ciutadania de Santa Coloma, ja que la implementació d’aquesta solució, postulada per la seva alcaldessa, evita la pressió sobre la circulació a l'interior del municipi, en especial a l'eix viari de Pont Vell - Llorenç Serra i rambla de Sant Sebastià.

 

També et pot interessar...